- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Gyuri bácsi tanácsai gyermekre vágyóknak

Egyre több az olyan párkapcsolat, ahol a kívánt gyermek nem érkezik meg. Hiába nyilvánítja az orvos egészségesnek mindkét partnert, a várva várt fogamzás késlekedik. Az ilyen „meddőség” hátterében állhat stressz, az egészségtelen életmód, a helytelen étkezési szokások, a kevés mozgás vagy a szervezet elsavasodása.

“Félünk a haláltól. S a halállal szemben a halhatatlanság lehetőségével áltatjuk magunkat. A társadalmi halhatatlanság azonban sajnos csak kevés embernek adatik meg. Van viszont a halhatatlanságnak egy hétköznapibb, de sokkal emberibb megnyilvánulása: a gyermek, a gyermekek. Hiszen gyermekeinknek átadjuk kromoszómáinkat és génjeinket, személyes nézeteinket, elveinket, tudásunkat. S gyermekeinktől remélhetjük megvalósított terveink és tetteink folytatását, elvetélt reményeink megvalósítását-s így, akinek gyermeke van, az tulajdonképpen halhatatlan…”

Czeizel Endre erőteljes mondatai szinte költői választ adnak kérdésre, miért is akarunk gyermekeket. Ő azt is tudja, hogy nem mindenkinek adatik könnyen ez a hétköznapi halhatatlanság.

Mára már tízmillió alá esett Magyarország lélekszáma. A tervezett gyermekek száma 2-2,2 körül mozog, míg a teljes termékenységi arány csupán 1,3 körül ingadozik. Ez világviszonylatban a legalacsonyabb mutatók közé tartozik.

A társadalmi tényezőket (kevesebb házasságkötés, a továbbtanulás miatt kitolódó gyermekvállalás, karrierorientáltság) leszámítva a népesség csökkenésének vannak egyéb okai is. Egyre több az olyan párkapcsolat, ahol a kívánt gyermek nem érkezik meg. Hiába nyilvánítja az orvos egészségesnek mindkét partnert, a várva várt fogamzás késlekedik. Az ilyen „meddőség” hátterében állhat stressz, az egészségtelen életmód, a helytelen étkezési szokások, a kevés mozgás vagy a szervezet elsavasodása.

A gyógynövények segíthetnek az ilyen pároknak is. Az új jövevény érkezésére a szülőknek testileg és lelkileg is fel kell készülni. Ehhez olyan gyógyteákat kell inni, melyek tisztítják a vért, serkentik a nemi hormonok működését, erősítik a méhet, növelik a spermaszámot. A szervezetet meg kell tisztítani minden káros anyagtól, szermaradványtól, kemikáliától. Olyan ideális környezetet kell biztosítani a kis jövevénynek, mely nemcsak a fogamzásnak, de a harmonikus, egészséges fejlődésnek is kedvez. Az alapelv ugyanaz, mint Czeizel Endre „értelemgyerek” elmélete: a fogamzáshoz a legkedvezőbb feltételeket kell megteremtenünk, hogy a legéletképesebb, a legerősebb gének öröklődjenek tovább.

A tisztítást végezhetik csalánlevéllel és diólevéllel. Felváltva fogyasztva (egyik nap diólevél tea éhgyomorra, másik nap csalánlevél tea szintén éhgyomorra) alaposan megszabadítják a szervezetet a lerakódott felesleges anyagoktól. Különösen antibiotikumos kúrák után ajánlom ezt a tisztítást, így a hüvely flórája is gyorsabban visszanyeri természetes értékeit. Általában 4-6 hét szükséges.

Utána a leendő kismamának fagyöngy gyógynövényt javaslok 6 héten keresztül. A fehér fagyöngynek már a kelta népek is mágikus erőt tulajdonítottak. Az angolszász kultúrában a termékenység szimbóluma: fagyöngy alatt csókolózni házasságot és gyermekáldást jelent. Az ókori görögök vágykeltő hatása miatt itták teáját. A méh falát erősíti, tonizálja, ezért szüléseknél is használták, ha a méhlepény nehezen vált le. Ilyen formán a megtermékenyített pete megtapadását is elősegíti.

Katonák nélkül ugyebár nem lehet csatát nyerni. A nem megfelelő mennyiségű spermaképződés is gyakran okoz gondot, ezért a házaspár férfi tagjának élelmiszereket ajánlok erre az időszakra: naponta egy nyers fürjtojást, egy pohár barna sört, 300 gramm zellert fogyasszanak. Természetesen segít a mozgás, a sok zöldség és gyümölcs, hal és tökmag fogyasztása is. Minél kevesebb húst egyenek, ne igyanak kávét és alkoholt.

Újabb 6 hét elteltével megint gyógyteákat igyanak mind a ketten. Vannak gyógynövények, melyek a nemi hormonok termelését serkentik. Ilyenek a pásztortáska, a palástfű, a cickafarkfű, a kisvirágú füzike. A szurokfű egész mirigyrendszerünk működését szabályozza, a hormonok termelését is. A tisztítás és a fagyöngy kúra után ezek fogyasztását javaslom mindként félnek legalább 5-6 héten keresztül. Napi egy csészével igyanak ezek keverékéből mind a ketten, lehetőleg éhgyomorra.

Ha megtörténik a várva várt csoda, a kismama azonnal kezdje el inni az erdei málnalevélből készült teát 12 hétig, naponta egy csészével. Ez a gyógynövény erősíti a méhet, csökkenti a vetélés veszélyét. Szülés előtt 2 héttel is tanácsos inni napi egy csészével.

A módszer bármikor elkezdhető és gyógyszeres kezelés mellett is folytatható. A teakúra ideje alatt más gyógyteákat nem szabad fogyasztani.

Gyuri bácsi babaprogramja eddigi eredményeik szerint 25%-os sikerrel működik. Aki évek óta hiába vágyik gyermekre, annak mindenképp érdemes megpróbálni.

Hunhír.info – gyorgytea.hu

Hunhír.info