- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Minden területrabló attól fél, hogy visszavesszük, ami nem az övék

Felébredtek a magyarok Felvidéken és tüntetést szerveznek a pozsonyi parlament elé a magyarellenes megnyilvánulások miatt.

Pozsony ma az alig 30 éves Szlovákia fővárosa, 1000 éves magyar város, koronázóváros. A Trianon után hányattatott sorsúvá vált település Felvidék egyik éke. A román, ukrán és szerb területcsonkítókkal szemben a szlovákok javára írható, hogy ők az épített örökséget csodásan megőrizték, felújították a régi magyar épületeket, mitha bármi közük lett volna hozzá ezer évig. A magyarellenesség kiirtásán azonban ők sem igyekeztek eléggé fáradozni, emlékszünk még Fico híres-hírhedt kirohanásaira is, és a jelen is bővelkedik nemkívánatos megnyilvánulásokban.

Boris Kollár házelnök vállalhatatlan kijelentései és az elmúlt hónapokban a szlovák médiában megjelent uszító hangvételű cikkek miatt szerveznek tüntetést április 19-ére civilek a pozsonyi parlament elé. Boris Kollár egy vasárnapi tévévitában arról beszélt, Orbán Viktor magyar kormányfő Putyin segítségével felparcellázhatja Szlovákiát.

Bárcsak így lenne…, de ez valóban csak egy újabb, magyarok elleni hangulatkeltés.

 A 11 gyermekes, nőtlen apuka, közjogi méltóság szerint az orosz agresszió olyannyira átrendezheti az európai békerendszert, hogy azt kihasználva, Orbán Viktor hamarosan “felparcellázhatja” az országot. Kollár többször is arról beszélt, hogy Magyarország felől fenyegetettve vannak. “Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak! Ez nem vicc!” – mondta.

Kollár szerint a nemzetközi rendszer oroszok általi aláásása Szlovákia szuverenitását is veszélyezteti, idővel ezt Orbán Viktor is kihasználhatja – fogalmazott.

A civilek a magyarok elleni mind erősebb hangulatkeltés miatt tiltakoznak 19-én.

neva – Hunhír.info