- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Magyargyalázás most Esterházy apropóján

A Pravda című ócska, hazug, vécépapírnak is csak széna-szalma híján alkalmas lap online felületén ma jelent meg az a förmedvény, mely Esterházy Jánost náci kollaboránsnak és zsidógyűlölőnek nevezi – írja felháborodva a Felvidek.ma.

A Miroslav Čaplovič nevű talpas kolléga már a címmel bemutatja [1] mély történelmi tudását és szellemi sötétségét, hiszen egyszerre nevezi a felvidéki magyarság történelmének legkiemelkedőbb személyiségét bűnözőnek, majd ezt a mocskot egyúttal Orosch János nagyszombati érsek nyakába önti, azt kérve számon rajta, hogy ő is részt vesz (egyébként mások – nagyon sokak – mellett Erdő Péter és Semjén Zsolttal együtt) a vasárnapi budapesti Esterházy-ünnepségen. S azzal, hogy Isten szolgálja Esterházy Jánost, akinek boldoggá avatásáért egyként serénykedik és imádkozik az őt tisztelő közösség,

egy – bár kétségkívül nímand – szlovák újságíró náci kollaboráns bűnözőnek nevezi, azzal az egész felvidéki magyar közösséget sérti meg. Ami remélhetőleg nem marad nagyon kemény és határozott válasz nélkül közösségünket képviselő szervezet(ek) részéről.

A szlovák wikipédián túl biztonsági okokból nem merészkedő  „újságíró” (ráadásul: főszerkesztő-helyettes) azzal indít [1], hogy 1947 szeptemberében a pozsonyi Nemzeti Bíróság árulás és a hitleri Németországgal való kollaboráció miatt kötél általi halálra ítélte Esterházy Jánost. 

Ezen kívül még a következőket követte el a Pravda szerint:

– szétverte a csehszlovák államot
– megpróbálta felszámolni a demokratikus rendszert, 
– mindezeket nemcsak Magyarországgal, de a náci Németországgal együttműködve
– az antiszemitizmus a vérében volt (szó szerint!)
– stb.

Nos, lehet, hogy politikusaink szerint a szlovák-magyar kapcsolatok sosem voltak még ilyen jók mint most, de egyvalami biztos: a felszín alatt továbbra is ott van a rothadás, s a mindent átszövő gyanakvás, sőt gyűlölet a magyarok ellen, amit csak a tolvaj tud érezni a meglopottal szemben. A legutolsó pitiáner firkásztól a mindenkori külügyminiszterig: ez, és a Beneš-dekrétumok a két hatóanyag, melyek ezt a lopott 49 036 négyzetkilométert országgá, a benne élőket nemzetté teszik…

Szűcs Dániel/Felvidék.ma

Hunnhír.info