- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Jesszus, ezt a Momentumot elfújhatná a szél jó messzire

A választási kampány nagyon izgatja a momentumosokat. Gyakorlatuk már van benne, és most házalnak elszakított területeink birtokosainál, sorra a magyarok ellen uszítva. Most éppen Felvidéken a sor.

Donáth Anna, a Momentum ifjú európai parlamenti képviselője büszkén számolt be arról, hogy egy szlovák pártnak kampányolt, noha a Felvidéken magyar párt is működik.

Mint ismert, a szintén momentumos Fekete-Győr András és Cseh Katalin Dan Barnának, a román liberális párt jelöltjének kampányolt a magyar jelölttel, Kelemen Hunorral szemben a romániai elnökválasztáson. Mindketten románul köszöntötték hallgatóságukat.

Ezt a sort folytatta most Donáth Anna is, aki a Progresszív Szlovákia és a SPOLU közös jelöltjeinek kampányolt Komáromban.

„Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk”

– idézte a politikust a Körkép.sk. A felvidéki magyar portál meredek kijelentésnek nevezte Donáth szavait.

„A magyar-szlovák kapcsolatok jövője olyan pártokon fog múlni, mint a Progresszív Szlovákia, a SPOLU és a Momentum Mozgalom”

– álmodozott a bejegyzésében [1] Donáth Anna.

Gubík László, a Via Nova – a Magyar Közösség Pártja ifjúsági szervezetének – elnöke Donáth Anna akciójáról azt írta [2], „tök jó”, hogy „ez a Momentum szerte a Kárpát-medencében mindenhol román jelölteknek meg szlovák pártoknak kampányol a magyarokkal szemben”, majd a párt korábbi magyarellenes tettére emlékeztetett:

„Ennél már csak az lett volna gázabb, ha megpuccsolnak egy magyar olimpiát, mondjuk egy francia javára. Ja, várj…”

Hunhír.info – Demokrata – Körkép.sk – Facebook