- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Híd visszautasította az összefogást

A Híd visszautasította az Összefogás mozgalom szlovákiai parlamenti választás előtti együttműködésre vonatkozó ajánlatát. Nem akarnak közös magyar listát, eközben arról beszélnek, saját választási pártot hoznának létre. Ki érti ezt? – reagált az Összefogás a hírre.

Az Összefogás szerint elképzelhető, hogy újabb időhúzási trükk áll a visszautasítás hátterében a Híd részéről, mint a nyári kéthónapos tárgyalás esetében. Vagy már a Hídban is rájöttek, hogy külön nem lesz meg az 5%, de még talán a 3% sem, arra viszont nem hajlandók, hogy személyes döntéseket hozva őszinte gesztusokat nyújtsanak a választóknak, ezért inkább maguk hoznának létre egy „választási pártot” – tették hozzá FB-oldalukon kommentálva a Híd viselkedését.

Az Összefogás alulról építkezve, közel 20 ezer magyar választó támogatását bírva jött létre [1], azért, hogy együttműködési és megújulási platformot nyújtson a magyar közösségnek. Ha valaki egy törpepártot megvásárolva és átfestve szeretne „választási pártot” létrehozni, azért, mert saját személyes érdekeit a közösség érdekei fölé helyezi, azt a választók is érzékelni fogják. Az utóbbi évek eredményei ugyanis világosan mutatják: a magyar szavazókat nem lehet becsapni!

– közölte az Összefogás.

Hunhír.info