- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A szlovák parlamenti házelnök nagyobb zászlórudat akar Pozsonyba, mint ami Budapesten van – kretén múlt nélküli tótok…

Andrej Danko (SNS) szlovák házelnök harmincméteres zászlórudat tervez felállítani a pozsonyi parlament épülete elé. Nem titkolt célja ezzel túlszárnyalni a magyar nemzeti lobogó árbócát Budapesten.

A fővárosba érkezők egy ideje megfigyelhették, hogy a szlovák parlament épülete előtt nagy munkálatok zajlanak. Andrej Danko (SNS) házelnök kezdeményezésére ugyanis egy harminc méter magas zászlórudat készülnek bebetonozni – írja a Sme napilap. Hasonló méretű zászlórúd Szlovákia szomszédos országai közül csak Budapesten található (27 méter). Jól tudja ezt Andrej Danko, éppen ezért külön kérte, hogy az ő „rúdjuk” még ennél is magasabb legyen. „Andrej Danko házelnök kérése volt egy olyan zászlórúd, amely magasabb, mint a Budapesten található” – mondta el Tomáš Kostelník, a Nemzeti Tanács Hivatalának szóvivője.

A pozsonyi parlament épülete elé kerülne a budapestit túlszárnyaló méretű – természetesen szlovák – zászlórúd és lobogó.

A munkálatok befejezése szeptemberre várható. Danko ugyanis szeptember elsején, a Szlovák Alkotmány napján szeretné kitűzni a szlovák nemzeti zászlót, amely így nem sokára harminc méterről loboghat Pozsonyban. Arról, hogy mennyibe is kerül az új zászlórúd felállítása a Szlovák Nemzeti Tanács Hivatala nem kívánt nyilatkozni.

ma7.sk

Hunhír.info