- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Bevitték a cigány vajdát a nyitrai kórházba, erre meg a 150 híve nem fért a bőrébe

Szerda délután beszállították a roma vajdát a nyitrai kórházba, miután egy mulatságon összeesett. A gyógyintézet előtt erre rengeteg roma híve csoportosult össze, vagy 150-en gyülekeztek az épület mellett. Hangosak voltak és rendbontást okoztak – nyilatkozta az intézet szóvivője, Tatiana Timková.

A rendőrség több járőrt küldött a helyszínre, akik kézben tartották a helyzetet, és sikerült fenntartani a közrendet. A helyszínen látottaktól a szemtanúk is zavarba jöttek.

“Éppen hagytam el kórházat, amikor felbukkant egy veszettül dudáló kocsi. Megállt a kardiológiai központ előtt és egy mozgásképtelen testet igyekeztek a kezénél, lábánál fogva kirángatni az autóból. Ezt követően vagy 20 más kocsi is megjelent a helyszínen, a nagy nyomulásukban még a sorompót is eltörték” – nyilatkozta az egyik páciens a közösségi oldalán.

De mindenki megúszta a performanszt, és még a vajdának sem volt nagy baja. Igaz, neki nemigen lehetett kedve hosszasan időzni a létesítményben, mert a kötelező vizsgálatokat követően írásban nyilatkozatot tett, hogy a saját felelősségére el akarja hagyni a kórházat.

(cas)

Hunhír.info