- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Sosem volt még ilyen hangos a magyar himnusz Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahelyen a DAC–Zilina szlovák élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt a hazai szurkolók a magyar himnusz éneklésével tiltakoztak a „himnusztörvény” néven elhíresült törvénymódosítás ellen, ami május 15-től megtiltaná a külföldi himnuszok éneklését Szlovákiában.A hétközi eseményre, a magyar himnusz éneklésének tiltására miatt, sajátosan reagált a dunaszerdahelyi klub

A DAC–Zilina Fortuna Liga-találkozó előtt csak magyar dalok szóltak a Mol Arénában. Többek között Edda-, Korál-, Kormorán-, P. Box- és Republik-slágerek dübörögtek a hangszóróból. A hivatalos meccsinfók megkezdése előtt pedig a Nemzeti dal hangzott fel.

A mérkőzés előtt megszólalt a Nélküled, majd amikor a játékosok megjelentek a kijáróban, fantasztikus koreográfiával fogadta a dunaszerdahelyi B-közép a futballistákat. A tribün két szélén sárga-kék szalagok virítottak, közben pedig nemzeti színű piros-fehér-zöld füst borította be a nézőteret.

A Himnuszt hosszú ideje a meccs kezdetekor szokta elénekelni a hazai közönség, szombaton nem így volt. Már a térfélválasztás alatt rázendített a több mint kilencezer ember. Ilyen hangosan még nem szólt a Mol Arénában a magyar himnusz!

Mint beszámoltunk róla, a törvényjavaslatot szlovák politikusok kezdeményezésére elfogadták, a törvény május 15-én elvileg életbe léphet. Ez azt jelentené, hogy többek között tilos lenne folytatni a dunaszerdahelyi hagyományt, a magyar himnusz eléneklését a mérkőzések előtt.

NEMZETI SPORT

Hunhír.info