- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

„Az egész stadionban zeng majd a magyar himnusz”

Az előző két bajnoki mérkőzésen összesen egy pontot szerzett a szlovák élvonalban a DAC labdarúgócsapata, amely szombaton a 2. helyezett zsolnaiakat fogadja – a magyar himnusz eléneklése után. A DAC legutóbb 3–1-re kikapott a Slovan vendégeként, Vidáék a Zsolna elleni győzelemmel kárpótolhatnák a dunaszerdahelyi szurkolókat.

Egy döntetlen és egy vereség a DAC eddigi mérlege a Fortuna Liga rájátszásában, és már csak a 3. helyen áll a bajnokságban – szombaton a 2. helyezett Zsolnát fogadja a Mol Arenában.

Az „előjátékról” a szlovák politikusok (szomorú, hogy hat magyar nemzetiségűvel egyetemben) gondoskodtak. Egy törvénymódosítással május 15-től betiltották a külföldi himnuszok éneklését Szlovákiában – a Szlovák Nemzeti Párt képviselője, Dusan Tittel mellett a hírek szerint a Ferencváros korábbi játékosa, Tibor Jancula volt a másik kezdeményező –, ha az adott eseményen nincs hivatalos küldöttség. Ez azt jelenti, hogy tilos lenne folytatni a dunaszerdahelyi hagyományt, a magyar Himnusz eléneklését a meccsek előtt.

A határozat felháborodást váltott ki a Felvidéken, főleg a sárga-kék szurkolók körében. Aláírásgyűjtés kezdődött, hogy ne lépjen érvénybe a himnuszéneklési tilalom.

„Egy biztos: szombaton a Zsolna ellen az egész stadionban zeng majd a magyar himnusz” – mondta érdeklődésünkre Domonkos Roland, a legnagyobb szurkolói csoport vezetője.

nemzeti sport

Hunhír.info