- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Újra vizsgálják a hatóságok a Pápay klán lemészárlását

Ismét vizsgálni kezdték a húsz évvel ezelőtt történt dunaszerdahelyi mészárlás körülményeit. A csallóközi Fontana bárban a Pápay klán tíz tagját végezte ki három kommandósnak öltözött bérgyilkos. Húsz éve, 1999. március 25-én kora este három, kommandósnak öltözött bérgyilkos símaszkban berontott a dunaszerdahelyi Fontana bár emeleti különtermébe.

„Rendőri akció!” felkiáltással a földre fektették a Pápay klán tíz vezetőjét, köztük magát Pápay Tibort is, majd Agram minigéppisztolyokból összesen 113 lövéssel kivégezték őket. Kilencen a helyszínen, egy ember a mentőautóban halt meg. Percekkel a vérengzés előtt K. Norbert, Pápay nagymegyeri barátja és Écsi Béla, az egyik alvezér távozott, ám utóbbit 2003-ban szintén megölték.

A Paraméter felvidéki oknyomozó portál szerint az 1997-től zajló dunaszerdahelyi maffiaháború után 1998-ban a Sátor Lajos nevével fémjelzett bűnszervezetet kiszorította a csallóközi városból a Pápay klán, és Sátorék magyarországi „száműzetésbe” kényszerültek. A mészárlás a Sátor klán visszatérése miatt történt.

A mentőautóban haldokló maffiózó azt mondta a vele utazó rendőrnek, nem Pápay szervezte a találkozót, hanem a szlovák titkosszolgálat (SIS) egyik tisztje hívta meg erre az estére Pápayt a legkedvesebb barátaival és megbízható embereivel együtt. Az mindenesetre beszédes, hogy a klán rendszerint szerdánként jött össze a Fontanában kártyázni.

A mészárlás szervezésével Raisz Szilárdot és Csabát gyanúsították meg, ám 2005-ben kiszabadultak a vizsgálati fogságból, majd 2008-ban eltűntek.

Magyar Nemzet

Hunhír.info