- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Magyarországi „aktivisták” szemét bántja a történelmi Magyarországot ábrázoló autós matrica – most ez a Cseh nevű kollaboráns akciózik

A szlovák Sme napilap tette közé a hírt arról, hogy egyes “magyarországi aktivisták” beszüntetnék a magyarok körében elterjedt történelmi Magyarország térképét ábrázoló, felragasztható autós matricák használatát.

A szlovák Sme napilap hangsúlyozta, hogy a trianoni szerződés aláírása után mintegy száz évvel még mindig feltűnnek a magyarok körében Nagy-Magyarországot ábrázoló szimbólumok, amely államalakulatnak egykor Szlovákia, Románia, Szerbia és Horvátország is részei voltak. A szóban forgó Nagy-Magyarország térképével találkozhatunk többek között autókon, pólókon, hűtőmágneseket, és szuvenírüzletekben is, emelet a szlovák lap azt is hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök sem titkolta, az ő autóján is látható volt egy ilyen autós matrica.

Egy ideje hallani lehet olyan aktivistákról, akiknek fő célja, hogy a magyar autósofőrök olyan matricákat kezdjenek el használni, amelyeken Magyarország aktuális határai jelennek meg. Egyeseket nyilván zavar, hogy a Nagy-Magyarországot ábrázoló matricák nagyon közkedveltek a magyarországi-, ahogy a határon túli magyarok körében is. A felmérések szerint a magyar autók 5 százaléka visel ilyen matricát, a térképet viselő tíz magyarországi sofőrből pedig kilenc autóján éppen Nagy-Magyarország térképe látható.

Bántja a szemüket …

„Sok ember Magyarországon egyáltalán nincs tudatában annak, mit jelent ilyen matrica használata, és hogyan értelmezhetik ezt más országok lakói” – mondta el a szlovák Sme napilapnak Cseh Gábor, a Nagy-Magyarország matrica elleni Get Real Hungary! nevezetű kampány alapítója.

A Get Real Hungary! csoport aktivistái, akiknek nagy része magyarországi lakos, most olyan matricákat akar országszerte elterjeszteni, amelyen Magyarország jelenlegi határai láthatók. Állítólagos céljuk a szomszédos országok közötti feszültségek enyhítése. „Remélem, hogy a magyarországi emberek nagy része megérti majd, hogy egy Nagy-Magyarországot ábrázoló matricát elhelyezni az autóra nem csak furcsa, de sértő is, hosszútávon pedig ártalmas” – nyilatkozta Cseh Gábor.

Az említett csoport leginkább benzinkutakon szeretné matricáit árusítani. A kampány célja 97 ezer euró nagyságú összeget összegyűjteni, ötletüket azonban nem sok ember díjazza, mivel jelenleg csak 729 eurót sikerült begyűjteniük. A Get Real Hungary! már egy kampányvideót is közzétett az internetet (többek között szlovák nyelvű felirattal is), amelyben elmondják, hogy „a magyar autósok látszólag mindig elvétik országuk formáját”, majd arra buzdítják az embereket, hogy a „helyes” matricát használják.

ma7.sk

Hunhír.info