- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szlovákia sem támogatja a Soros-féle migránspaktumot

Korábban már több ország is jelezte, hogy semmiképpen sem fogja támogatni a Soros-paktumot, azaz az ENSZ migrációs egyezményét. Ehhez a csoporthoz társult most Szlovákia is. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök vasárnap Brüsszelben, a brit uniós tagság megszűnése dokumentumainak aláírására összehívott soron kívüli uniós csúcs után nyilatkozott elutasítóan a Soros-féle migrációs paktumról.

Amennyiben az egyezményről Marrákesben rendezett decemberi találkozón való részvétel egyet jelentene az egyezményhez való automatikus csatlakozással, akkor Szlovákia semmilyen szinten nem vesz részt azon
– idézte Pellegrinit a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Pellegrini bejelentése először tette egyértelművé Pozsonynak az ENSZ-egyezménnyel szembeni álláspontját. Korábban Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter – aki szeptemberig az ENSZ-közgyűlés elnöki posztját is betöltötte – többször megvédte az egyezményt, és lemondását is kilátásba helyezte, ha a marrákesi találkozón Szlovákia nem vesz részt.

Szlovákia ezzel csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek már korábban kiléptek a tárgyalási folyamatból vagy visszautasították a legális és illegális migrációt összemosó tervezetet.

A héten az ausztrál miniszterelnök jelezte, hogy mivel a dokumentum elfogadása veszélyezteti hazája biztonságát, ezért nem fogja aláírni azt, tegnap pedig Lengyelország és Izrael tett ugyanígy. A fenti országokon kívül eddig az Egyesült Államok, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Csehország állt fel a tárgyalóasztaltól, nem lenne túl nagy meglepetés, ha a lista rohamosan bővülne.

Hunhír.info