- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Lemond a szlovák kormányfő, Robert Fico – G. Soros ezt is kibulizta?

Robert Fico hajlandó lemondani a miniszterelnöki posztról – nyilatkozta a ma este tartott sajtótájékoztatón, amin részt vettek a koalíciós partnerek, Andrej Danko (SNS) és Bugár Béla (HíD) is. A szlovák miniszterelnök elmondta, hogy akár már holnap, a köztársasági elnökkel és a koalíciós partnerekkel való tárgyalása után hajlandó beadni a lemondását, hogy folytatódhasson Szlovákia sikertörténete.

Fico elutasítja, hogy Szlovákia a destabilitás és a káosz országa lenne, ahogyan azt az elmúlt hetekben emlegetik.

Kihangsúlyozta, hogy a káosz akkor valósulna meg, ha az ellenzék átvenné a hatalmat. Hogy ezt elkerüljék, hajlandó lemondani a tisztségéről, amennyiben Andrej Kiska elnök respektálja, garantálja a mostani koalíciót, a koalíciós szerződést.

Danko és Bugár üdvözölték Fico döntését, Bugár Béla szerint Fico felelősségteljesen döntött az országa érdekében.

Mint ismert, komoly belpolitikai válság alakult ki Szlovákiában, melynek következtében többen a bevándorlásellenes, a visegrádi négyek együttműködése mellett elkötelezett Fico-kormány lemondását sürgették. Ennek ürügyéül az olasz maffia által meggyilkolt szlovák újságíró esete szolgált, azt a gyanút keltve, mintha a kormány ölte volna meg az újságírót. Tény az is, hogy nagy erők munkálkodnak a Fico-kormány megbuktatásán, amiben a világléptékű zsidó bajkeverő, G. Soros keze is vastagon benne van.

A szlovák államfő, Andrej Kiska például tavaly titokban találkozott a háttérhatalmistával, aki a titkos egyeztetés után az EP-ben elmondott beszédében a migráció mellett foglalt állást.

Hunhír.info