- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Dániel Erzsébet kapta a Helytállásért díjat

Ma tartották a Csemadok-székházban a Pro Probitate – helytállásért díj ünnepélyes átadását, a vendégeket Nagy Dávid, Érsekújvár alpolgármestere köszöntötte. A Helytállásért díjat 1994-ben alapították Esterházy János politikus tiszteletére. A díjat, az oklevelet és az azzal járó szobrot idén az érsekújvári járásbeli Nánán született Dániel Erzsébet vette át közösségszervező és népművelő tevékenységéért

Olyan személyiségeket jutalmaznak meg minden évben, akik példamutató, értékmentő tevékenységet folytatnak a magyar közösség érdekében. A díjátadón részt vett Szabó József, a pozsonyi magyar nagykövetség munkatársa, Martényi Árpád, az Esterházy János Emlékbizottság elnöke. Beszédet mondott Menyhárt József az MKP elnöke.

A műsorban fellépett Kürthy Lajos előadóművész, majd Fekete Tamás zongoraművész tartott koncertet. A díjazottat Bárdos Gyula a Csemadok országos elnöke méltatta. Dániel Erzsébet a Limes Anavum Regionális Honismereti Társulás és a Szülőföldért Polgári Társulás elnöke. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke munkáját a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel jutalmazta. Éveken át volt a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányának elnöke.

Hunhír.info