- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Ismét magyarokat vertek a Felvidéken – Egy lőfegyver is előkerült

Nem csitul a magyarellenesség a Felvidéken. A szlovákokra hatni képtelen langyos külügynek mintha csak az lenne a dolga, hogy felmentse a tótokat, határozatlankodva hümmög. Két magyar tizenévest bántalmaztak a hétvégén a felvidéki Ipolynyéken. A váci fiatalok szombat este érkeztek a magyar határtól 15 kilométerre található település diszkójába, ahol éjjel kettő óra körül egy körülbelül 12 fős társaság kötött beléjük.

A 19 éves Danis Márk édesanyjával és egy évvel fiatalabb barátjával kereste fel a Duna Televíziót, hogy elmondja, mi történt velük az ominózus éjszakán. Márk, akinek a szemhéja felrepedt, bordazúzódást, valamint agyrázkódást szenvedett elmondta: körülbelül éjjel kettőkor kötött beléjük a társaság, oldalba rúgták, majd pedig körülülték az asztalnál.

“Elkezdődött egy beszélgetés, hogy mi miért jöttünk ide, mit keresünk itt s a többi. Válaszoltam, hogy azért vagyok itt, hogy szórakozzak, hogy bulizzak, ezt a többieknek fordította szlovákul, erre egy szlovák srác kétszer orrbavert, elkezdett vérezni az orrom, miközben a barátomat egy lőfegyverrel megfenyegették, ráfogták a fegyvert – mondta Danis Márk.

Az inzultus ezzel még nem ért végett, később a diszkó előtt gázspray-vel fújták le a magyar fiatalokat, valamint menekülés közben az autójuk szélvédőjét is betörték a támadók. A sértettek úgy vélik, bár néhányan tudtak magyarul a támadóik közül, a bántalmazás kiváltó oka az volt, hogy magyarok.

“100 százalék, hogy magyarellenes volt, mert fél füllel nem értettem mindent, szóval ezt így nem merem kijelenteni, hogy miket mondtak, de magyarok mondták, hogy szidták a magyarokat, ez 100 százalék” – mondta Vámos Gergely. Danis Márk a támadás után feljelentést tett a Váci Rendőrkapitányságon.

DunaTv nyomán

HunHír.Hu