- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A székely közméltóságok nyerték a Buzánszky Jenő emlékére rendezett focitornát

Idén sem maradt el a Magyar Parlament, valamint a székely és a csángó közméltóságok focicsapatainak barátságos futballtornája Csíkszentdomokoson. Az esemény névadója Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat 2015-ben elhunyt tagja.  Az első meccs 2022. október 7-én, pénteken 10 órakor kezdődött az ugyancsak Buzánszkyról elnevezett csíkszentdomokosi labdarúgóközpontban; a székelyek diadalmaskodtak a csángók felett, 7:0-ra. A második mérkőzésen is alulmaradtak a csángó közméltóságok, ekkor a Magyar Parlament csapata győzött 3:2-re. A harmadik találkozó döntetlennel végződött a Magyar Országgyűlés és a székelyek csapata között, így a torna győztesei a jobb gólaránynak köszönhetően a székelyek lettek. Második helyen Kövér László és csapata végzett, a 3. helyet pedig a csángók szerezték meg. 

A jó hangulatú sportesemény már hagyománnyá vált: a Magyar Parlament, illetve a székely és a csángó közméltóságok csapatai már hosszú évek óta megmérkőznek egymással a futballpályán. A Buzánszky Jenő Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Focikupán, illetve a budapesti Városligeti Gyereknapon pedig minden tavasszal gyerekcsapatok kergetik a labdát, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával, illetve szervezésében.  A tornák névadója, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori tagja, haláláig betöltötte a Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának elnöki tisztjét, fáradhatatlanul szervezett, és rendszeresen bíráskodott a gyerekek focitornáján.  

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Labdarúgó Szövetség 2019 októberében adta át a Buzánszky Jenő Labdarúgóközpontot Csíkszentdomokoson, ez volt a mostani torna színhelye is. 

Hunhír.info