- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nem tetszik a Székelyföld felirat a románnak

A francia emlőkön csüngő Carrefour Romania nem hajlandó árulni a Csíki Csipszet. Tanasă által gerjesztett, a gyártás helyszínének megnevezése körüli cirkusz után máris itt a folytatás.

A múlt hónap elején a fogyasztóvédelem leállíttatta a Csíki Csipsz néven futó termékek gyártását, mert nem tetszett, hogy 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia. Az azonnali leállítást Dan Tanasă szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el.

Ezt követően a gyártó – a hatályos rendelet értelmében – korrigált, a gyártás helyszíneként Romániát is feltüntette, de úgy látszik, még így is akadt egy kis probléma a csomagolással.

A csíkszentsimoni vállalat a Facebook-oldalán jelezte [1], a Carrefour üzlethálózat száműzte a Csíki Csipszet a polcairól, mert a gyártás helyszíneként Románia mellett a Székelyföld továbbra is szerepel a csomagoláson. „(…) a gyártás helyének megneveztük Romániát is, de Székelyföldet is rajta hagytuk, mivel a törvény ezt nem tiltja. Szomorúan és csalódottan szembesültünk azzal, hogy a Carrefour üzlethálózat ezek szerint nem tiszteli hazánkat, szülőföldünket, Székelyföldet” – írja bejegyzésében a Hargita megyei cég.

Hunhír.info – Főtér.ro