- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Túl magyar, az a baja a románoknak


[1]Az Erdélyi Magyar Szövetség képviselői kézhez kapták az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójának elutasítására vonatkozó bírósági indoklást.

Idén szeptemberben a pártfúzióról lefolytatott tárgyalássorozat negyedik alkalmával már semmilyen ellenvetése nem volt a kirendelt ügyésznek a folyamattal kapcsolatban, ezért végképp érthetetlen volt az elutasító határozat.

A most kiközölt indoklás szerint az Erdélyi Magyar Szövetség bejegyzése azért nem lehetséges, mert annak hivatalos megnevezésében a magyar elnevezés is szerepel.

Az EMNP és az MPP vezetőinek az indoklás birtokában immár lehetőségük van fellebbezni, melyet határidőn belül meg is tesznek, ugyanakkor emlékeztetnek: a bírósági indoklásban felhozott érv már csak azért is abszurd és elfogadhatatlan, mert a fúziót kezdeményező, bíróság által már korábban bejegyzett két párt nevében szintén szerepel azok magyar megnevezése is, sőt, az Erdélyi Magyar Néppárt esetében nem is a román, hanem a magyar hivatalos megnevezés az első.

Hunhír.info