- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Buzánszky nevét őrzi Csíkszentdomonkos

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ünnepélyes keretek között átadta a Buzánszky Jenő Labdarúgóközpontot Csíkszentdomokon. Az esemény kiegészült a Magyar Parlament, valamint a székely közméltóságok és a moldvai csángók csapatainak focimeccseivel is.  A kezdőrúgást ifjabb Buzánszky Jenő végezte el.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 100 millió forintot adományozott a falunak a régi labdarúgópálya felújítására, az új klubház és a locsolórendszer kialakítására. Az ünnepségen többek között részt vett Kövér László, a Magyar Parlament elnöke, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja, Kondor Béla, az MLSZ elnökségi tagja, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány elnöke és ifj. Buzánszky Jenő.

Edvi Péter, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány elnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen módon is tudták segíteni, lehetőséget teremteni és örömet szerezni a falu és az egész régió gyerekeinek, fiataljainak.

Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja elmondta, hogy a sport nem csak a testet edzi, de közösségformáló ereje is van, és egészséges, hasznos időtöltést jelent.

Kövér László hangsúlyozta, hogy mint a Magyar Parlament focicsapatának tagja, évek óta részt vesz a székely közméltóságok és a csángó focicsapatok elleni meccseken, melyeket  minden év októberében szerveznek a csíkszentdomokosi pályán. Nagy öröm számára, hogy a torna ezentúl egy színvonalas,  az Aranycsapat legendás tagjáról, Buzánszky Jenőről elnevezett  helyszínen lesz, amely a névadójához méltó módon teremti meg a gyerekek, fiatalok sportolási lehetőségét.

Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere kiemelte a Magyar Labdarúgó Szövetség nagylelkű felajánlását és támogatását. Kiemelte, hogy ezzel a fejlesztéssel és az új klubházzal még több gyerek és felnőtt kap lehetőséget a sportolásra.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy édesapám előtt tisztelegve új labdarúgóközpontot neveztek el róla. Számára mindig is fontos volt az ifjúság nevelése és a sport megszerettetése. Mindent elkövetett annak érdekében, hogy minél többen kövessék őt, és sportoljanak. Remélem, Csíkszentdomokoson – ahol évtizedeken át megfordult és az Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Focikupán aktívan részt vett – az új központ sok-sok fiatalnak nyújt sportolásra lehetőséget – mondta ifjabb Buzánszky Jenő.     

Hunhír.info