- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Orbán Románia miniszterelnöke?

A román parlament két háza mai együttes ülésén megvonta bizalmát a szociáldemokrata kormánytól. Vajon ki lesz az új miniszterelnök?

Bukarestből érkező hírek szerint a teljes román ellenzék, ideértve az RMDSZ-t és a kormányzásból nemrég visszalépő liberális demokrata pártot (ALDE) is, megszavazta a Viorica Dancila vezette kormány menesztését.  A legfőbb kérdés, hogy melyik párt adja a következő miniszterelnököt?

AZ MVSZ közleményében azt írja, miután a bizalmatlansági indítványt a Fidesszel egy európai pártcsaládba tartozó román nemzeti liberális párt terjesztette elő, vélhetően az ő soraikból kerül ki az eljövendő román miniszterelnök. Ezt támasztja alá az is, hogy ehhez a párthoz kötődik maga Klaus Iohannis államfő is, aki az elmúlt hetekben többször követelte a baloldali kormány menesztését.

Amennyiben úgy alakulnak a dolgok, akkor előfordulhat, hogy Orbán nevű ember lesz Románia eljövendő miniszterelnöke, pontosabban Orban Ludovic, a román nemzeti liberális párt elnöke – vélekedik az MVSZ.

Orban Ludovicról annyit kell tudni, hogy ő nem magyar, hanem román, továbbá azt, hogy apját Orbán Lajosnak hívták, aki Brassóban született, és testvérével, Orbán Mózessel egyetemben mindketten a Szekuritáté hivatásos állományához tartoztak – tájékoztattak a Magyarok Világszövetsége erdélyi tisztségviselői.

Hunhír.info