- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tömegek indultak a Csíki Sör ingyenes eszem-iszomjára

Egyes becslések szerint tízezrek rekedtek kívül a Csíki Sör nyereményjátékát lezáró nagyszabású rendezvényről, melynek a gyár csíkszentsimoni telephelye adott otthont – számol be a Maszol.ro [1]. A nyereményjáték ideje alatt a székelyföldi gyár több százezer nyertes kupakot tartalmazó terméket dobott piacra, amelyet úgy reklámozott, hogy egyenként 150 lej (10 ezer forint) értékű garantált nyereményre jogosít. A nyereményjáték szabályzata szerint a nyerteseket a gyár szeptember 28-án látta volna vendégül egy egész napos koncertekkel színesített „eszem-iszomra”.

Egész napos rendezvény-koncertet, garantált 150 lej értékű „természetbeni” nyereményt és tombola-sorsolást ígért a Csíki Sört gyártó cég március 28. és szeptember 28. között meghirdetett akciója. A kampány kiírása szerint a gyár által előállított „Csíki Sör” termékek csomagolásában összesen 399.999 darab „NYERT! Eszem-iszom, tombola!”, vagy „NYERT!” feliratú kupakot találhattak a szerencsések.

A kiírás szerint a nyertes kupakok után minden résztvevő, aki megjelenik a rendezvény helyszínén, tombolát kap, két személyautó, valamint egy elektronikus kerékpár volt a nyeremény. A tombolák nyerteseinek kisorsolása szintén a kampány záróeseményének idején történt.

Már szombaton kora délelőtt megindult az emberáradat az egyébként csendes székelyföldi település felé. A minden irányból kanyargó autósorok Csíkszeredától dél körül már csak araszolva tudtak Csíkszentsimon közelébe jutni. Amiért Erdély szinte minden szegletéből érkeztek az emberek, nem volt más, mint a Csíki Sör tavasszal meghirdetett nagy nyereményjátékának szombatra tervezett záróeseménye.

[2]

Az esemény annak rendje és módja szerint el is kezdődött, ám az már kora délután kiderült, hogy sokkal nagyobb tömeg érkezett Csíkszentsimonba, mint amennyit a gyártelep udvara be tudna fogadni. Miközben az autóval érkezők igyekeztek a rendezvény helyszínéhez minél közelebb parkolni, a gyár bejáratánál óriási tumultus alakult ki. A cég udvara zsúfolásig megtelt emberekkel, eközben még legalább ugyanannyian vártak odakint bebocsátásra. Hiába! A szervezők a Csíki Sör Facebook-oldalára végül kitettek egy rövid közleményt, amelyben értesítettek mindenkit, hogy több résztvevőt nem tudnak fogadni. Később a poszt alatti több száz negatív komment hatására ezt a bejegyzést eltávolították.

[3]

A csalódott emberek tömegesen indultak haza, hiszen nyilvánvaló volt, hogy a nyerteseknek csak egy része juthatott hozzá az ajándékához. A helyszínen készült felvételek tanulsága szerint a rendezvényen valóságos tömegnyomor alakult ki. Sokan méltatlan körülményekre panaszkodtak, az emberek közelharcot vívtak az italokért és ételekért, amelyet földön ülve, vagy éppen szeméttárolókról fogyasztottak el. Eközben a közösségi oldalakat elárasztották a csalódott és felháborodott bejegyzések, a tömeget és a közlekedési káoszt megörökítő fotók, videók. Az esemény végül különösebb rendbontás nélkül ért véget, az estét az EDDA művek koncertje zárta.

Elnézést kért a tulajdonos

Vasárnap délben Lénárd András, a Csíki Sör alapító tulajdonosa egy Facebook videóban [4] közölte álláspontját a szombati eseményekkel kapcsolatban. Elmondása szerint a rendezvényen 35-40 ezer személy vett részt, és ez több volt, mint amire számítottak, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy aki be akart jutni, mindenki bejutott a rendezvényre. “Egy embernek sem mondtuk, hogy ne jöjjön be, ne dobja be a tomboláját. (…) Igaz, hogy kellett várni egy fél órát vagy egy órát, igaz, hogy tolongás volt a sörnél.”

A tulajdonos beszámolója szerint közel 100 ezer pohár sör és közel 7 tonna kolbász fogyott el a rendezvény alatt. Lénárd elnézést kér azoktól, akiknek nem volt türelmük végigvárni a rendezvényt és a koncertet. “Abban az esetben, ha valamilyen sérelem van, azt jövőre megpróbáljuk kijavítani és jobbá tenni” – mondta.

Információk szerint egyébként a nyereményjáték fődíját, a Lexus NS hibrid személyautót egy kézdiszárazpataki szerencsés nyerte meg.

(Maszol/hirmondo.ro)