- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tőkésék hűségesek az autonómiához

Az Erdélyi Magyar Néppárt azon kevés Kárpát-medencei magyar párt és szervezet közé tartozik, amelyek a nemzet ügyének szolgálatában hűségesek és következetesek maradtak, és a nemzeti önrendelkezés politikáját elhajlás nélkül, töretlenül folytatják” – fogalmazott Tőkés László az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szombaton tartott marosvásárhelyi országos küldöttgyűlésén felolvasott levelében.

„Az előző kongresszus óta eltelt fél esztendő alatt beigazolódott, hogy a vezetőségében megújult Néppárt jó úton halad. A belső egység helyreállításában, mely mindennél fontosabb, Csomortányi István elnök úr jó eredménnyel járt, és közvetlen munkatársai is a kezére dolgoztak. Az Erdélyi Magyar Néppárt azon kevés Kárpát-medencei magyar párt és szervezet közé tartozik, amelyek a nemzet ügyének szolgálatában hűségesek és következetesek maradtak, és a nemzeti önrendelkezés politikáját elhajlás nélkül, töretlenül folytatják” – fogalmazott a Cseh Gábor által tolmácsolt üzenetében Tőkés László.

„Három egymást követő választás előtt állunk. A királyhágómelléki egyházam aláírások gyűjtésére felszólító körlevele – egyebek mellett – a MOGYE kálváriájával és az úzvölgyi botránnyal érvel az RMDSZ államelnökjelöltje mellett. Ezzel szemben pont a fordítottját kell mondanunk, azt tudniillik, hogy hivatalos érdekszövetségünket súlyos felelősség terheli a marosvásárhelyi egyetem végzetes helyzetének és az úzvölgyi válságnak a kialakulásában. Ezzel az erkölcsi deficittel, a balliberális román csődkormányok partnerségének politikai baklövésével az erdélyi magyarság ügyét nem lehet hatékonyan képviselni. Éppen ezért, akárki akármit is mondjon: a Néppártnak meg kell maradnia és tovább kell haladnia a nemzeti érdekérvényesítés megalkuvás nélküli, egyenes útján” – hangsúlyozta az EMNT elnöke, a Néppárt védnöke.

Az RMDSZ államelnök-jelöltjének kampánya kapcsán Tőkés László rámutatott: a „respekt mindenkinek” sajnos már csupán egy kiüresedett választási szlogen, s így azon kell dolgozni, hogy a magyarság körében kialakult bizalmi válság megszűnjön.

„Kezdjük ezt azzal, hogy magunk között állítsuk helyre a kölcsönös tiszteletet, s hiteles nemzeti érdekű néppárti érdekképviseletünknek ebben élen kell járnia! Az eluralkodott magyarellenesség körülményei között ne a magyar nemzeti érzelmekből próbáljunk választási tőkét kovácsolni, hanem sokkal inkább a nemzeti érdekeink megalkuvás nélküli képviseletével szolgáljuk erdélyi közösségünket. Ezenképpen készüljünk az előttünk álló választásokra” – zárta üzenetét Tőkés László.