- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A nagy libsi okosság: A Jobbik sikere a Fidesz kudarca is

Gyulai Attila, a Political Capital igazgatóhelyettese úgy véli, a nagy vesztes az SZDSZ, a nyertes pedig a Jobbik, amely ifjúsági szervezetként alakult hét éve, mára pedig több megyében lekörözte a kormányzópártot.

Ez pedig – a győzelem ellenére – a Fidesz kudarca is, hiszen kampányának egyik vezérmotívuma a Jobbik legyűrésére irányult, de ez nem sikerült. A legfőbb kérdés mégis az, hogy miként tud majd kormányozni ezek után az MSZP – és hogy a szavazataival ott áll-e majd még mögötte az SZDSZ. Az MDF kampánya a listavezető Bokros Lajos személyére épült. Országos gyűlés előtt áll a párt, ahol a mandátumszerzés erősíti a pártelnök, Dávid Ibolya pozícióját. Gyulai Attila fölhívta a figyelmet arra, hogy – miként Európa egészében – a szélsőjobboldal erősödött, amely elsősorban a világválság következménye.

HunHír.Hu kommentár:

Imádjuk, hogy az iszonyú pénzekből létrehozott liberális műhelyek azt biflázzák, amit már régen megmondtunk, hogy nem lehet egy táborba terelni a nemzeti radikálist meg a lájtos polgári rózsadombistát. Persze, van átfedés, hiszen nem kizárt: a megnyilvánulásukban gyengébb hangot megütők a szavazófülkében mutatták ki foguk fehérét. A szó szoros értelmében.. fehérét… De a libsi agytröszt téved, illetve biztos, hogy akarattal félrebeszél: az egész világnak elege van abból, hogy csak egy népnek lehet szenvedése, amit jó sok papírpénzre és egyebekre váltott. Meg az elég világ unja már, hogy nekik szabad, másoknak nem.. Jó lesz figyelni a bőröndökre gyerekek, mert lassan nem lesz hova letenni.

HunHír.Hu