- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Törökbecsére visszaszállhat a Turulmadár

A magyarellenes békediktátumok meghaladásának gyógyírja a cselekvő hazafiságban rejlik. Ez volt gróf Széchenyi István hitvallása is. “Nemcsak beszélni, de tenni is kell a máig mérgező, tűrhetetlen trianoni gyalázat ellen a magyar igazság és önrendelkezés érvényesítése érdekében. Mint, ahogy nem tűrhetjük el elcsatolt testvéreink  jogfosztottságát, úgy nem tűrhetjük tovább a meggyalázott, ledöntött nemzeti jelképeink mostoha sorsát sem” – fogalmaz Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő.

A turulmadárral ékesített, Trianon előtt emelt emlékművek legtöbbje visszaállítására vár. Így van ezzel a legutoljára Munkácson ledöntött Turul-szobor is, amely nagy nehezen, 2008-ban visszaszállt a várba, de nemrég ukrán bajkeverők újra ledöntötték.

Ennek jegyében állt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Magyar Csodaszarvas Egyesület a 102 éve elcsatolt, de még erős magyar közösséggel bíró nyugat-bánáti Törökbecsén visszaállítandó turulos Szabadság emlékmű ügye mellé. Ezért szerveztünk az ügyért Kásler Miklós fővédnöksége mellett két éve jótékonysági koncertet a Magyar Csodaszarvas Egyesülettel közösen – emlékeztetett Gaudi-Nagy Tamás.

Nemzeti Jogvédő Szolgálat a délvidéki magyarok egyéni és közösségi jogainak érvényesülését vizsgáló jogi monitorozó utat teljesített 2022. november 16-20 között. A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával vizsgálatokat folytattak, megbeszéléseket és fórumokat tartottunk, dokumentáltak többek között Törökbecsén is. Itt készültek a PestiSrácok.hu felvételei.

A végső cél a turulos Szabadság-emlékmű visszaállítása Törökbecse főterére és ezzel az őshonos délvidéki magyarság öntudatának, önbecsülésének erősítése és a délvidéki magyar-szerb együttélés új alapokra helyezése.

Hunhír.info