- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szerb cigányok brutálisan meggyilkolták a délvidéki magyart

Délvidéki magyar fiatalt vertek agyon a romák Törökkanizsán. Korábban is megverték Martint, de a szerb rendőrség nem tett semmit.

A rendőrség ma reggel őrizetbe vette a 19 éves „M. D.“-t és a 18 éves „J. D.“-t, valamint két kiskorú személyt, akik a gyanú szerint szeptember 19-én agyonverték a 18 éves törökkanizsai illetőségű Barna Martint – számolt be róla a delhir.info

Az első információk szerint a gyanúsítottak – a délvidéki lap helybeliektől származó információi szerint cigányok – egy „rövid szóváltás“ után kézzel-lábbal ütlegelni kezdték az áldozatot. A boncolás kimutatta, hogy a tettesek szétzúzták Barna Martin máját. A fiatal holttestére csütörtökön bukkantak a törökkanizsai parkban. A gyanúsítottakat 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték – írja a Blic.rs-re hivatkozva a Délhír.

Korábban is megverték Martint, de a szerb rendőrség nem tett semmit

A szerb rendőrség őrizetbe vett négy személyt, miután Törökkanizsán brutálisan agyonverték a 18 éves Barna Martint. Az eset talán sohasem került volna nyilvánosságra, ha Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány elnöke és alapítója nem számolt volna be a Facebookon az esetről, kifejezve felháborodását amiatt, hogy Szerbiában senki sem tud erről a kegyetlen gyilkosságról. Martin holttestét szeptember 18-án találták meg a törökkanizsai parkban.

Gyilkosok: Jovan és Marijan Dimović

A boncolás kimutatta, hogy az áldozat májszakadást szenvedett el, halálát a has jobb oldalát ért ütés okozta. Gyilkosság gyanújával a rendőrség letartóztatta a 19 éves Marijan Dimovićot, a 18 éves Jovan Dimovićot, valamint két kiskorú személyt, akik a gyanú szerint agyonverték a 18 éves Barna Martint. A belgrádi médiumok szerint a négy cigány közül hárman édestestvérek.

Németh Nándor, a meggyilkolt fiatalember nagyapja az RTS-nek nyilatkozva elmondta, hogy unokáját már korábban is bántalmazták a letartóztatott „fiatalok”. „Előző éjszaka szintén bántalmazták, egy hónappal ezelőtt is megverték. Akkor annyira megverték, hogy kórházba került, ahol varrni kellett a fejét és a fülét” – mondta a szerencsétlen fiú nagyapja, majd hozzátette, hogy értesítették a rendőrséget, de mindhiába, a rendőrség nem tett semmit.

Hunhír.info – itthon.ma, delhir.info