- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Börtönbe küldenék a Jobbik-elnök fiait

A vád szerint Sneider Erik és Márk a társaikkal együtt egy cigány családot félemlítettek meg, ezzel többrendbeli folytatólagosan, kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettét valósították meg. A vádhatóság a Jobbik-elnök fiaira letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta – írja [1] a Magyar Nemzet.

Októberben folytatódik a bizonyítási eljárás az Egri Járásbíróságon a Sneider Tamás Jobbik-pártelnök két fia és négy társa elleni büntetőperben, amit egy Heves megyei cigány család megfélemlítése miatt indítottak.

Ezúttal azokat a tanúkat tervezik meghallgatni, akik a korábbi idézésre nem jelentek meg. Az ügyben még idén elsőfokú ítélet születhet.

Az Egri Járási és Nyomozó ÜgyészségK. G. első-, Sneider Márk másod-, Sneider Erik harmad-, D. I. negyed-, M. P. ötöd- és K. J.hatodrendű vádlottakat – ahogy az iratokban fogalmaznak –  többrendbeli folytatólagosan, csoportosan, társtettesként és kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja.

A vádirat lényege szerint a sorrendben első öt vádlott 2015-ben a radikális Betyársereg tagja volt.

Az adott év januárjában egy internetes oldalon megjelent írás alapjána Heves megyei Szúcs községben élő egyik család tagjai lopták a fát és rabszolgaként tartották a munkásaikat.A cikkben meg nem nevezetteket a környék lakói a cigány kisebbséghez tartozó egyik családdal azonosították.

K. G. 2015 februárjában kibérelt a család házának közelében egy ingatlant, ahol a vádlottak – köztük a Jobbik elnökének, Sneider Tamásnak a fiai – rendszeresen összejöttek.

A jellemzően a Betyársereg jelképeit ábrázoló ruházatot viselő vádlottak egészen az év júniusáig Szűcsön voltak, ésautókból a család lakóházát és a család tagjait is többször a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták, valamint szidalmazták, fenyegették őket, és arra is felszólították, hogy költözzenek el a településről.

Bemásztak a család udvarára, de az is többször megtörtént, hogy az utcáról bekiabálva fenyegették a lakókat.

Egy alkalommal Sneider Márk és társa a család két kiskorú gyermekét a helyi buszmegállótól az otthonukig követte,folyamatosan videózta őket, ami a gyerekekben félelmet keltett.

Mindez az érintettekben olyan mértékű félelmet keltettek, hogy 2016 februárjában elköltöztek a településről.A vádhatóság a hatodrendű vádlott kivételével – tehát Sneider fiaira is – letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.A vádlottak tagadták a vádban foglaltakat, vallomásaikban a Betyársereget egy baráti, sportolni vágyó fiatalokból álló társaságként jellemezték, s azt állították: az ingatlant azért bérelték ki, hogy összejöveteleiken kerti sütéseket rendezzenek.

origo.hu