- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Hunyadi János szobrot avatnak az egykori Nándorfehérváron – Eldugott, méltatlan helyen áll majd a szobor?

A szerb fővárosba, Belgrádba utazik Áder János köztársasági elnök július 22-én – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a köztársasági elnök szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal felavatja Hunyadi János szobrát a zimonyi Duna-parton. A delhir.info beszámolója szerint a Hunyadi szobrot nem a turisták által sűrűn látogatott a nándorfehérvári diadal helyén, a várban (Kalamegdán) adják át…

Hunyadi János szobrának felavatásával magyarok és szerbek együtt tisztelegnek Nándorfehérvár védői előtt, akik 1456-ban életüket áldozták a hősies küzdelemben, és megemlékeznek a július 22-i diadalról, amelyre egész Európa felfigyelt – tették hozzá.

Frissítés: Eldugott, méltatlan helyen áll majd a szobor?

A delhir.info beszámolója szerint a Hunyadi szobrot ugyanis nem a turisták által sűrűn látogatott a nándorfehérvári diadal helyén, a várban (Kalamegdán) adják át, sőt még nem is Hunyadi halálának helyszínén, a gardosi dombon álló várrom melletti millenniumi emlékkilátónál, hanem egy eldugott sétány parkolója mellett avatják fel. Ráadásul a szobrot kizárólag a magyar kormány finanszírozza majd, és cserébe szobrot kell állítani a világhírű szerb tudósnak, Nikola Teslának.

„ Felvetődik a kérdés: vajon ezt érdemelte Hunyadi János?” – teszi fel a költői kérdést a délvidéki hírportál.

Hunhír.info