- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

EMI-tábor Délvidéken is

A tavalyi nagy sikerű erdélyi rendezvény után idén a délvidéki Palicsfürdőn is nemzeti tábort szervez a Kárpát-medencei magyar fiatalokat tömörítő Egyesült Magyar Ifjúság (EMI).

Szabadkához közel, a festői palicsi tó melletti kempingbe július 7. és 9. között várják azokat a fiatalokat és idősebbeket, Délvidékről, Magyarországról és más elcsatolt területekről egyaránt, akik szívesen hallgatnák a magyar régmúltat megidéző és a XX. század délvidéki sorsfordulóit bemutató történelmi előadásokat, valamint a jelenkort elemző és a jövendő esélyeit latolgató közéleti vitákat, vennének részt a Kárpát-medencei borok kóstolóján, sajátítanák el a magyar rovásírást, s nem utolsósorban ismerkednének a Délvidék szépségeivel. A táborba látogatók választhatnak a sátrazás és a panziós szállások között.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Becsey Zsolt, a Fidesz-MPSZ Európa Parlamenti képviselője. Jelen lesz és előadást tart többek között Wittner Mária 56-os hős és Matuska Márton, a 44-es szerb vérengzések kutatója. Részletes program a www.emitabor.hu [1] honlapon.

HunHír.Hu