- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Biblia-per ellen tüntetnek

Bibliaolvasó akcióval tüntetnek ma a Finn Nagykövetség előtt este hat órától. A szervezők a Biblia-per abszurditására és veszélyes következményeire akarják felhívni a figyelmet.

Bibliaolvasó akció lesz este 6 órától a Finn Nagykövetség (1118 Budapest, Kelenhegyi út 16/A) előtt. A rövid demonstrációval a szervezők, Kulifai Sára és Máté, a Hetek főszerkesztője és újságírója Päivi Räsänen melletti kiállásra buzdít, illetve így szeretné felhívni a figyelmet a Biblia-perként elhíresült abszurditás veszélyes következményeire.

Bár márciusban első fokon felmentették, a finn főügyész fellebbezése nyomán másodfokon folytatódik a finn parlamenti képviselő, Päivi Räsänen elleni per. Päivit három rendbeli „kisebbségi csoport elleni izgatással” vádolták meg, miután az egyházának intézett üzenete keretében egy bibliai igeverset posztolt közösségi oldalán, Pál apostolt idézve. Egy nemek és házasság témájában írt 2004-es pamfletje és egy 2019-es rádióműsorban tett megjegyzései szintén feltűnnek a perben, melynek eredménye egész Európára kihathat.

Meddig szólhatnak szabadon a keresztények? Bilincsbe lehet-e verni a Bibliát? Ki lesz a következő bíróságon meghurcolt áldozat?

Hunhír.info