- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Btk.-módosítással a pedofília ellen

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.

Egy héttel ezelőtt robbant ki a botrány: az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusasszisztense, Bite Zsolt pedofil kapcsolatba lépett 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot, tizenéveseket molesztál. Aktív a közösségi médiában, videócsatornákon, tiktokon, instán osztja az észt lelkesen, illetve oszt meg különféle szexuális töltetű tartalmakat. Az ótvaros aljadékot felfüggesztettek állásából és büntetőeljárás is indulhatott ellene, ugyanis a múlt hét végén házkutatást tartottak lakásában a rendőrök és több adathordozót is lefoglaltak. A Metropol újabban arról számol be: a netre, egy zárt csoportba rakta ki a 14 éven aluliakkal készült közös fotóit a pedofil főhős.

Hétfő reggel újabb pedofil-botrány robbant. Az ország alig ocsúdott még fel, újabb felháborító eset derült ki: egy békési településről rendőrök vittek el egy történelemtanárt és 13 éves áldozatának nevelőapját. A gyanú szerint a nevelőapa pénzért “felajánlotta” a tanárnak a 13 éves megrontását, aki el is fogadta azt.

A történtek után a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.

Novák kedden közölte: ha szükséges, akár az alaptörvény módosítását is kezdeményezik a jelen helyzet megváltoztatása érdekében, mert szerintük ezzel a megoldással kerülhetnek valóban védett státuszba a felnőtteknél jobban veszélyeztetett fiatalok. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a pedofíliához hasonlóan a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követeli – tette hozzá Novák Előd.

A képviselő szerint a homoszexualitás “szexuális deviancia természetellenes, biológiai zsákutca”, amely – a drogokhoz hasonlóan – “ideig-óráig szerezhet örömet egyeseknek, de tartós boldogságot széles körben semmi esetre sem”.

Halász Géza, a Mi Hazánk család- és szociális ügyi szakpolitikusa azt hangsúlyozta: miközben a gyermekvédelmi törvény tiltja, hogy 18 évnél fiatalabbak számára a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő tartalom elérhető legyen, azt engedi, hogy egy felnőtt szexuális kapcsolatra vegyen rá egy vele azonos nemű kiskorút.

Könnyen belátható, hogy itt súlyos jogi következetlenség, hovatovább képmutatás van a szabályozásban – mondta a politikus, szégyenteljesnek nevezve ezt az ellentmondást.

Hunhír.info