- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Melegbuli-sorozat Budapesten

Magyarország, Budapest színes és toleráns, bárki az ellenkezőjét próbálja állítani itthon és külföldön. Máskülönben nem is fordulhatna elő, hogy Dirty Cash néven új melegbuli-sorozat veszi kezdetét február 18-án a Tesla Loft-ban. Mi csak abban bízunk, hogy azt, aki arra hivatott, hogy az ellenkező nemnél találja meg a szerelmet, kíváncsiságból nem szippantja be az újabb adódó lehetőség a másság ízének megismerésére. Meg abban, elég, ha zárt ajtók mögött szórakoznak, és végre eljutnak odáig: nem a nyílt utcákon hirdetik büszkén vállalásaikat, hogy nemi identitásukban menőségre alapozó bizonytalanokat becserkésszenek a csapatukba.

Bár a Facebook esemény [1] nem sok részletet árul el az érdeklődőknek, de egy melegeknek szóló portál utolérte a szervezőket, akik elmondták, ez a fajta titkolózás nem véletlen. „Azt az üzenetet szeretnénk közvetíteni, hogy nem számít a mi személyünk vagy az eseményen fellépő DJ-k neve. Egy új közösséget szeretnénk építeni, ahová kizárólag azért jó tartozni, mert jó zene szól. Tisztában vagyunk vele, hogy ezzel nagyon kemény fába vágjuk a fejszénket, mert a zenei ízlés kifejezetten szubjektív tulajdonság.”

A pontos zenei irányt is hasonló titkolózás övezi. „A Dirty Cash kifejezetten az igényes elektronikus zenét kedvelők bulija lesz, átölelve az elmúlt 30+ év minőségi korongjait.”

„Látunk egy piaci rést, és látjuk azt az elégedetlenséget, ami nem LMBT-specifikus a budapesti éjszakában. Abban a zenei irányzatban, amiben mozgunk, harapni lehet, hogy ez „meleg” és melegeknek szól, így nem volt kérdés, hogy melegbulit szeretnénk csinálni” – tette hozzá a négyfős szervezőcsapat, akik több betűt is lefednek az LMBTQ+ rövidítés betűiből.

Hunhír.info, neva – Humen