- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Nyílt levél, kérés Orbán Viktor miniszterelnökhöz

Vass Szabolcs korábbi Magyar Ifjúságért Mozgalom-ügyvivő Hunhír.infóhoz eljuttatott nyílt levelét közöljük, amelyben a lakhatás megkönnyítését kéri a miniszterelnöktől.

Mélyen Tisztelt Miniszterelnök úr! Nagyon szépen köszönjük a rezsicsökkentés folytatását, amely az egyik legnagyobb vívmány a rendszerváltás óta a magyar történelemben , mert ezáltal a kisember is újra egy élhető életet tud élni a hétköznapokban, amelyre 2010 előtt sajnos nem nagyon volt lehetősége. Viszont ezeken felül nagyon nagy problémát jelent még a magyar lakosság számára a lakhatási probléma, amely minden korosztályt érint, amely szintén megoldásra várna és ha megoldódna, abban az esetben hasonlóan nagy vívmány lenne a kisember számára mint a rezsicsökkentés.

Legyen az albérlet, lakás vagy ingatlan – mindhárom lakhatási lehetőség nagyon nehéz ma Magyarországon. Ha meg esetleg valaki a Balaton partján szeretne ingatlant vásárolni, annak meg sajnos első körben a lottó ötöst kellene először megnyernie és még akkor sem biztos, hogy marad az ingatlan fenntartására, működtetésére elegendő anyagi forrása, lehetősége.

Ez a jelenség egész egyszerűen elfogadhatatlan és hasonlóan kezdenie kellene valamit ezzel a jelenséggel a kormánynak mint ősszel, illetve a kora télen hasonlóan mint a rezsiválság esetében, amelyet szerencsére sikeresen megoldottak és ezt mi, civilek egyébként nagyon szépen köszönjük. Viszont az említett problémák is megoldásra várnak és bízunk benne, hogy remélhetőleg a háború és a gazdasági válság alább hagyásával ezt már egy külpolitikailag nyugodtabb időszakban, környezetben sikerül majd megoldani, megoldanunk maximális kompromisszumokkal közösen a lakossággal, mint a rezsi esetében.

Vass Szabolcs

Hunhír.info