- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A Pécs Pride kordonja volt a Légió Hungária

“Szombaton lezajlott a Pécs Pride, az aberráltak második vidéki felvonulása hazánkban. Tagjaink jelen voltak és keresték a lehetőséget a véleménynyilvánításra, azonban a rendőrség ismét elzárta a betegeket a külvilágtól” – fogalmaz Hunhír.infóhoz eljuttatott közleményében a Légió Hungária. A szervezet néhány érdekességre is felhívta a figyelmet a felvonulás kapcsán.

Közlésük szerint Pécs belvárosát hermetikusan lezárták, de a város teljes területén egyenruhás és civil rendőrök figyelték a potenciális ellentüntetők mozgását. Minden mellékutcában, amit nem zártak le, rendőrautó állt. 1100 rendőr teljesített szolgálatot a rendezvény ideje alatt. Mint írják, bajtársaik civilben mozogtak, de bármerre mentek, percek leforgása alatt követni kezdték őket a rendőrök, s az esemény végén, amikor már hazaindultak volna, két autójukat feltartóztatták. A kocsikat teljesen átnézték, ruházatátvizsgálást alkalmaztak, mindezt 2 mikrobusznyi és 5 személyautónyi rendőr biztosította.

A Pécs Prideon néhány száz aberrált vett részt, akikkel kapcsolatban az egyik rendőr árulta el, hogy döntő többségük külföldi. Amikor elkezdett esni az eső, az egyik szónok bemondta, hogy a rendőrök kérésére véget ér az esemény.

A Légió Hungária úgy véli, “mivel sem a kormányra, sem a rendőrségre, sem egyéb hatóságra nem számíthatunk azzal kapcsolatban, hogy érdemileg tegyenek bármit az aberráltak folyamatos térnyerése ellen, egyetlen (rövidtávú) eszköz áll rendelkezésre. Minden évben jelen kell lenni, ezzel is jelezve a hatalomnak, hogy mi nem csak beszélünk arról, amit tenni kell. Ha ezzel mást nem, de a hermetikus lezárásukat legalább el tudjuk érni.” Így lett a Légió Hungária a Pécs Pride kordonja.

Hunhír.info