- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Leégtek a melegek, kilóg a popójuk a gatyából

Adományokat gyűjt a Budapest Pride, hogy idén is fel tudjanak vonulni Budapest utcáin. A szervezők az elmúlt két évet sokkolónak nevezték, ezért kérnek pénzt az LMBTQ támogatóitól.

Elfogadást népszerűsítő mesekönyv elleni fellépés, az azonos nemű párok örökbefogadásának ellehetetlenítése, a jogi név- és nemváltás betiltása és legújabban az LMBTQ emberekkel kapcsolatos felvilágosítás megtiltása: ez mind az utóbbi 2 évben történt. Ahhoz, hogy kiállhassunk közösen jogainkért, és hallassuk hangunkat, a te adományodra is szükség van! ” – olvasható a Budapest Pride felhívásában. Számításaik szerint 2,5 millió forintnyi adományra van szükségük ahhoz, hogy legyen járművük, színpaduk és biztonságuk.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy államoktól és pártoktól függetlenül működnek – ugyanakkor a független pályázati lehetőségek csökkennek, az Európai Unió támogatási rendszeréből sok téren ki vannak szorítva az LMBTQ szervezetek, és az aktuális politika kifejezetten ellenséges a hozzájuk hasonló civil szervezetekkel.

A mi lelkesedésünk és a csatlakozó közel 400 önkéntes munkája rengeteget számít, de anyagi források nélkül nem elég. A Felvonulás megtartásához felszerelésekre, szolgáltatásokra is szükségünk van, amik pénzbe kerülnek és elengedhetetlenek.

Úgy kalkuláltak, hogy járműbérlés és zenére 600 ezer kellene, így tudnak ugyanis tovább haladni az egyenlőség felé. Hangosításra, áramra és színpadi eszközökre 950 ezer forintra lenne szükség, hogy jó messzire hallatszódjon a hangjuk, és szintén 950 ezret gyűjtenek az önkéntesek felszereléseire, képzéseire, valamint a mentőszolgálat igénybevételére. Így lesz teljes a biztonság és a szabadság.

Hunhír.info