- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Csendőrséget a vármegyékbe!

A csendőrség visszaállításával segítené a vármegyék közbiztonságának megteremtését a Mi Hazánk, mivel a rendőrség munkáját segíteni kell egy tekintélyt parancsoló, helyismerettel rendelkező, karhatalmi vagy határvédelmi feladatokra el nem vezényelhető állománnyal – vélekedik Novák Előd, országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

A politikus szerint a vármegyék és a főispánok hagyományos elnevezése mellett érdemi változásra is szükség van a rend megteremtéséhez, miután sokszor letelt az a bizonyos két hét, hazánkban mégis terjed az a szubkultúra, amely nem tartja be a társadalmi együttélés alapvető szabályait, hangoskodik, szemetel, állandó jelleggel zavarja, zaklatja a környezetét.

Novák Előd közleményében hangsúlyozza: a közrend helyreállítása érdekében létre kell hozni a csendőrséget, amelynek hatásköre élesen el kell határolódjon a rendőrségétől. Az előbbi bűnmegelőzési, az utóbbi a nyomozati feladatkört tölti be. Novák szerint a tekintélyt parancsoló egyenruhát viselő, különleges kiképzést kapó csendőrség már megjelenésével is elriasztaná a bűnözőket.

Prevencióra, bűnmegelőzésre van szükség, nem pedig arra, hogy egy már megtörtént bűntény után helyszíneljen a rendvédelem. A jogköröket úgy alakítanánk, hogy a rendőrség és a csendőrség tagjai a szükséges erővel fel tudjanak lépni a bűnözőkkel szemben, ne kelljen attól tartaniuk, hogy őket hurcolják meg egy intézkedés miatt, mert a bűnözőnek többletjogai vannak. Rendkívül fontos, hogy visszaállítsuk a rendfenntartó erők tekintélyét. Meg kell szüntetni azt a liberális gyakorlatot, amely az elmúlt harminc évet jellemezte, hogy a bűnözőnek gyakorlatilag több joga van, mint a rendőrnek. Fontos, hogy a csendőr ne féljen fellépni a bűnözővel szemben, a bűnöző pedig ne védekezhessen az intézkedéssel szemben a származására vagy az emberi jogaira hivatkozva. Mindennél fontosabb a tisztességes emberek biztonsághoz fűződő joga

– hangsúlyozta a Mi Hazánk alelnöke.

Hunhír.info