- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Már nagyon hiányzott: Végre a svéd vodka itthon is szivárványba bújik

A svéd vodka elbírja a szivárványt, és 14 év után kis hazánkban is kapható lesz a liberálisoknak hála a szivárványos palackba bújtatott ital.

Az Absolut vodka számára nem újdonság az LMBTQ+ közösség melletti kiállás, ahogy a feléjük történő kommunikáció sem: úttörőként már a ’80-as évek elején megszólították közösségünket az Amerikai Egyesült Államokban. Ezt a fontos szerepet annyira komolyan gondolták, hogy már a kezdetekben együttműködtek Gilbert Bakerrel – a szivárványzászló megalkotójával – és Andy Warhollal, de az Absolut márka óriási bizalmat szavazott a RuPaul’s Drag Race-nek is, ugyanis az első szponzora volt a tehetségkutatónak még az indulás idején – írja a Humen.

Ez a kötelék az évek során még tovább erősödött, és 2008-ban a pride zászló megalkotásának 30. évfordulójára megszületett az Absolut Original vodka első, limitált kiadású szivárványszínű palackja is.

Az első limitált kiadású palack után aztán a szivárványzászló 41. születésnapján – Gilbert Baker előtt tisztelegve – az Absolut márka bejelentette, hogy a szivárványszínű palack állandó helyet kap a termékcsaládban, és az Absolut Rainbow Edition vodka minden évben megtalálható lesz a boltok polcain és a bárokban.

Annak ellenére, hogy az Absolut Rainbow Edition a legtöbb pride hivatalos italaként van jelen, itthon eddig egyáltalán nem volt elérhető. Ennek azonban most vége! A magyar forgalmazónak és a lelkes munkatársainak köszönhetően ugyanis már hazánkban is elérhető az Absolut Rainbow Edition vodka 2022-es verziója.

Mindjárt jobb kedvünk is lett, nem igaz?

Hunhír.info – Humen