- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Oroszbarát tüntetés Budapesten

Oroszország mellett tüntettek ma Budapesten, a Szabadság téren. A megjelentek alacsony számához hozzájárult, hogy a tüntetés eseményét a Facebook többszöri alkalommal is törölte, illetve hazai és nemzetközi viszonylatban is jellemzően nem merik kimondani, hogy az oroszok jelen esetben nem egyértelműen a rosszfiúk.

A rossz emlékű Szabaság téri szovjet emlékművet választották tüntetésük helyszínéül az oroszbarátok. Az utóbbi években, évtizedekben leginkább a lebontásáért demonstráltak a nemzeti radikálisok, most a barátság kifejezésének jeléül ide gyűltek össze. A szervezőkről nem sokat lehet tudni, magánszemélyek kezdeményezték a tüntetést, de a nevük nem hangzott el, illetve egyetlen politikai párt vagy civil szervezet sem vett részt az eseményen. A jelenlévők szerint az időzítés a ballagások miatt sem volt ideális.

A tüntetésen orosz és magyar zászlókkal néhány száz ember vett részt.

A három felszólaló közül az egyik, egy székely fiatalember amellett állt ki határozottan, hogy Ukrajnában és a többi elszakított területrészeken a kisebbségben élő magyarokat meg kell védeni. A másik két felszólaló azt hangsúlyozta, hogy a történelem során a mindenkori globalista világhatalom határozta meg Oroszország életét, már az 1850 es évektől kezdve.

A tüntetésen egy férfi és egy nő próbálta porovkálni az egybegyűlteket, de lecsillapították őket.

Hunhír.info (neva, Molotov)