- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Idd ki, vagy vidd ki, csudába is vele

Kétszer is a Jeszenszky vezetéknevet mondta ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnöké helyett Márki-Zay Péter szerdai székesfehérvári utcafórumán a helyszínen készült felvétel tanúsága szerint.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: „A tolvajpártnak a sajtója megkérdezte tőlem, hogy mivel tárgyaltunk Jeszenszkyvel, ugyanis tegnap Szijjártó Péter azt hazudta, hogy én már Jeszenszkyvel megállapodtam abban, hogy önöket mind, de legfőképpen a gyerekeiket elküldjük meghalni Ukrajnába.”

Hódmezővásárhely polgármestere arra utalt, hogy kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt: ha a baloldal nyerne a választásokon, azonnal megkezdené a fegyverszállításokat Ukrajnába, és ha sor kerülne rá, megszavazná az uniós energiaszankciókat is, és Szijjártó szerint ez Márki-Zay Volodimir Zelenszkijnek címzett hétfői Twitter-üzenetéből világosan kiderül [1].

Szerdán a kormányközeli Magyar Nemzet már arról írt [2], hogy „nemzetbiztonsági források” szerint Márki-Zay stábja felvette a kapcsolatot az ukrán elnökkel. Az ellenzék kampányfőnöke szerint mindez olcsó kampányhúzás, csúsztatás, amelynek célja elterelni a figyelmet a Direkt36 tényfeltáró cikkéről [3]. A Direkt36 cikke szerint a külügy belső üzeneteit már hosszabb ideje olvasgathatják Moszkvában, orosz hackereknek köszönhetően.

Márki-Zay szerda délután bejelentette, hogy rémhírterjesztés miatt feljelentette [4] Szijjártó Pétert, mert nem tárgyaltak Zelenszkijjel, és nem küldenének katonákat Ukrajnába.

Hunhír.info – hvg.hu