- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

12 hetes imádság kezdődött a magyar nemzetért

A felekezetközi Őrtüzek Imádság Háza 12 hetes imádságot hirdet a magyar nemzetért, Magyarország megtéréséért január 9. és április 3. között. Somogyi Tibor, a dicsőítő szolgálat katolikus vezetője elmondta: nagy szükség van erre, amikor a választások, a politika és a koronavírus-járvány, az oltások kapcsán családokon belül, barátok között is árkok keletkeznek.

Somogyi Tibor hozzáteszi: a hegymászás szaknyelvét használva az imádkozók csúcstámadást hajtanak végre, öt alaptáborban, majd a csúcson könyörögnek Magyarországért, a magyar nemzetért.

Kéthetente egy-egy új területért imádkoznak:

A témákat ismert egyházi vezetők, közéleti személyiségek gondolatai vezetik fel. Első alkalommal Varga László kaposvári megyéspüspök gondolatait hallgathatjuk meg.

A 12 hetes imádság legutolsó hetét 168 órás folyamatos imádságként szeretnék megvalósítani, egy-egy órányi szakaszt vállalhatnak majd a résztvevők. Amennyiben a koronavírus-járvány megengedi, szeretnének egy lezáró közös dicsőítő alkalmat is tartani.

Somogyi Tibor kifejtette, az ima célja mindenekelőtt Magyarország megtérése, Istenhez fordulása, a koronavírus-járvány és a politikai történések inkább apropót jelentenek a mélyebb imádságra.

Az Őrtüzek Imádság Háza vezetője hozzátette, az imádság formája attól függ, ki mit tud vállalni, lehet egy mondat a napi imádságunkban, de ha például egy nyugdíjas rá tud szánni annyi időt, akár egy órányi imát is mondhat. A szervezők egy imasegédletet is közzétettek, ami megkönnyíti a csatlakozást. Somogyi Tibor hangsúlyozza, attól, hogy valaki esetleg lekési a január 9-i kezdődátumot, egyáltalán ne érezze úgy, hogy már nem csatlakozhat.

A január 9-én induló 12 hetes ima pontos részleteiről ITT tájékozódhatnak [1], a szolgálatról és annak imaalkalmairól az Őrtüzek Imádság Háza honlapján [2] olvashatnak további részleteket.

Hunhír.info – Magyar Kurír