- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A család az család? Intézkedett a szolnoki iskola

Facebook-oldalán panaszkodik a Szivárványcsaládokért Alapítvány, amiért eltávolítatta plakátjukat egy szolnoki iskola. A szervezet november közepén indított országos plakátkampányt – néhány nappal később a televízióban is folytatódott -, amelynek üzenete, hogy nincs különbség a családok között, hiszen a család az család.

A 402-es főút szolnoki szakasza forgalmas hely, négysávos a forgalom mentén helyezték el a Szivárványcsaládokért Alapítvány egyik plakátját. Ugyanaz a szeretet – hirdette a multireklám.

Fotó: Szivárványcsaládokért Alapítvány, Facebook

Azt szerettük volna megmutatni, hogy a szivárványcsaládokban a szülők ugyanazzal a szeretettel, törődéssel és aggódással nevelik a gyerekeiket, mint bármelyik magyar család. Arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy mindezek ellenére az állam nem biztosít azonos jogokat nekik. A plakátok helyét nem mi választottuk ki.” – olvasható az Alapítvány Facebook-bejegyzésében.

Hangsúlyozzák, hogy nagyon fontosnak tartották, hogy olyan plakátot készítsenek, amely pozitív üzenetet hirdet. Ahogy azt is, hogy végre legyenek olyan plakátok is az utcákon, amik a szeretetről szólnak.

A szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola azonban a plakát eltávolítását kérte a területén lévő reklámtábláról. Mivel a plakátcég nem akarta elveszíteni a plakáthelyet, a kérésnek eleget tettek, és a kieső felületért máshol kárpótolták a Szivárványcsaládokért Alapítványt.

A plakát semmilyen bántó, negatív vagy provokatív elemet nem tartalmazott, vajon miért érezték úgy, hogy el kell távolíttatni? Ki hozta meg a döntést, az iskola, vagy a fenntartó egyház? A plakát üzenetének pontosan melyik részével nem értenek egyet? Hogy a szivárványcsaládokban élő szülők ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint bárki más, a gyerekeik pedig őket? Vagy a kampány tartalmát utasítják el, hogy az érintett gyerekeknek ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint az összes többi gyereknek? Gondoltak arra, hogy minden bizonnyal az intézménybe is jár olyan gyerek, aki – vagy akinek a szülei, vagy a tágabb családjában valamelyik hozzátartozója – az LMBTQ közösség tagja, és azt látja, hogy a családjukat összetartó szeretetről szóló plakát ellen tiltakozás indul és el kell tüntetni?” – olvasható a bejegyzésben.

Hunhír.info