- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

A különutas rabbi megerősíti a házasság alapköve lefektetésének fontosságát

Amíg a Mazsihisznél áll a bál [1]a magyarországi egyházak múlt heti közös nyilatkozata miatt, amelyben a zsidó és keresztény értékrend fontosságát hangsúlyozták a házasság és a család bibliai alapértékeiről, Köves Lomo, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija újabb megszólalásában erősítette meg: igenis fontos az egyházak kiállása.

Az egyházak feladata, hogy az értékek megerősítésén és a tanítások ismeretterjesztésén keresztül erőt adjanak az embereknek a nehéz időkben, ezért fontosak az ilyen nyilatkozatok

– emelte ki Köves Slomo.

Emellett azonban fontos az is, hogy az egyházak vezetői, tanítói, papjai, rabbijai saját életükkel példát állítsanak, és megmutassák, hogy a boldogsághoz, jóléthez vezető út része a család, és mekkora öröm, amikor egy család egészséges környezetben gyermeket nevel – mondta.

Nem ez az európai civilizáció értéke

A rabbi nehezményezte: kezd elfelejtődni, hogy a sok évezredes értékek – például az egyistenhit, a tízparancsolat – az európai civilizáció fontos értékei.

A rabbi örömét fejezte ki, hogy a teológiai kérdésekben sokéves vitát maguk mögött tudó egyházak megtalálják a közös értékeket, és összefogással megerősítik az embereket abban, hogy ezek az értékek a 21. században is fontosak

Hunhír.info