- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Tüntetéscunami

A rendkívül enyhe november, a szép, napsütéses idő igazi tüntetéscunamit indított el a hétvégén.

Úton az első helyszín felé megszemléltük a Bertalan Attila RendSzerváltói által meghirdetett, 72 órásra tervezett, már péntek este óta zajló Hősök terei tüntetést. Már este láttunk pár képet, olvastuk, hogy alig páran lézengenek a szép szobrok árnyékában. Szombat délelőtt sem volt hatalmasabb a tömeg:

Fotó: Varga Moncsi, Hunhír.info

A napot a Kossuth téren kezdtük, ahová Ecsenyi Áront, a mérhetetlen támogatottságú Levesbe az Adók 75%-ával elnevezésű, magát libertáriusnak valló párt elnökét vártuk. Ő ugyanis ide hirdette 11 órára tiltakozását a benzinár miatt.

A fővárosban már rég nem látott mennyiségben hemzsegő turistacsoportok gyűrűjében párszor felfedezni véltük a tüntető tömeget, de mindig rá kellett jönnünk, hogy ez csak egy elgyötört idegenvezető táblája. Végül a Parlament lépcsőinél ráleltünk egy táblás csoportosulásra, ám róluk kiderült, hogy ők igazából a magyar katonák Maliba küldése ellen tiltakoznak. Ezen nyolcan vettek részt a helyszínen feltűnő Novák Előddel együtt.

Aztán felbukkant Ecsenyi Áron is, aki nyomott egy gyors élőt. Úgy látszik, a meghirdetett Facebook-eseményen bejelentkező 24 embernek csak lélekben sikerült ott lennie.

Sebaj, gyors kávé után elindultunk a Deák tér felé, merthogy oda is tiltakozást jeleztek. Itt is hemzsegő turisták tömegén verekedtük át magunkat, táblákat, molinókat keresve, de hát nem csoda, megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Ide azonban a nagy nehezen megtalált, a templom oldalában letáborozó, szintén nagyjából 8-10 fős tömeg nem mehetett be, ugyanis, mint kiderült, ők az oltások ellen tiltakoztak. Pár ember beszólt nekik, ők visszaszóltak, de a cuki kutyákkal tüntető népes sereglet megállt a verbalitás szintjén, majd nagyjából egyórás ácsorgás után hangosan zörgő zenedoboz kíséretében útnak indultak, hogy másokkal is megosszák az utcán az oltással kapcsolatos véleményüket.

Hogy ne legyen unalmas a nap, a következő tüntetésre indulva egy random társaságba botlottunk, akik az Erzsébet téren a palesztin áldozatokért álltak ki. Néhány fiatal egy zászlóval és jó néhány, az áldozatok képét bemutató tablóval és molinóval, csendben demonstrált.

Igyekezni kellett, hogy háromra a Donáti utcába, az Alkotmánybíróság elé érjünk, ahova a Mi Hazánk párt hirdetett tüntetést „a Covid-oltások kötelezővé tétele ellen”.  

Novák Előd, a párt alelnöke elöljáróban szembesítette Orbán Viktort és kormányát korábbi, azóta több körön cáfolt állításaikkal.

Árendás Mónika egészségügyi dolgozó, háziorvosi asszisztens, aki kényszerűségből beoltatta magát, felszólalásában az egészségügyet és az ellátásokat ostorozta, és kijelentette, hogy harmadik oltásra őt már nem kötelezhetik, akkor inkább felmond.

Dr. Pócs Alfréd állt a színpadra, akiről még Novák Előd is elmondta, hogy ortopéd, azaz nem virológus vagy epidemiológus szakorvos. A vírusszkeptikus nézeteiről elhíresült, és ezért a Heves Megyei Orvosi Kamara éléről eltávolított doktor köszöntötte a megjelent antifasisztákat, mert szerinte, akik a rendezvényen részt vettek, azok a Covidfasizmus ellen küzdő antifasiszták. A vájtfülűeknek ez a megnevezés kissé furán hangzott, hiszen a Mi Hazánk javarészt a Jobbik liberalizálódása miatt alakult meg.

A dokinak azonban ez volt a legenyhébb elszólása. Ugyanis ezek után dr. Pócs Alfréd elmondta, hogy szerinte a 18 év alattiaknak az oltás gyilkosság. Propagálta ismét az ivermectint, amit betiltottak, pedig szerinte és társai szerint az nagyon hatékony lenne a gyógyításban, mert sok százmillió ember használta már. Az, hogy ezt az állatok elől elhabzsolva tették, úgy, hogy a szer hatásosságáról semmilyen nemzetközi tanulmány nem született, senkit nem zavart, de szerinte nincs káros mellékhatása és akkor az úgy is van. Pócs úgy vélte, azért van ennyire kevés áldozata az oltásnak, mert sokan placebót kaptak, vagy sok – szerinte, jó – orvos a „csapba oltott”, mert ha eredetit adnak, sok lesz a halott.

Ezt látszik igazolni az a mellettem álló és két leánnyal beszélgető úriember, aki a lányokat arról győzködte, hogy érdemes egy vidéki városba elmenni vele, mert ott orvos ismerőse az egyadagos Jansent csapba oltva ad nekik kártyát.

Pócs nem átallotta kijelenteni, hogy az oltások nem maradnak a vállban, hanem onnan a véráramba kerülnek (jéééé :)), és a Jansen esetében szerinte le is írták, hogy génmanipulált, szintetikus mRNS-t és NDS-t tartalmazó lötyi, amiről nem tudni, hogyan élik túl a gyerekek. 

A végén hozzátette, hogy ő összefogáspárti, és mindenkinek mindenkivel össze kell fogni. Ezen kijelentése úgy tűnik, szerinte nem mond ellent annak, hogy ő hozta létre a „nem vagyok birka” mozgalmat, mely minden oltott embert birkának bélyegez meg.

Becslések szerint maximum 500-an voltak, mások szerint a bátor 300-ak jelentek meg, de ez nem tartotta vissza az embereket, hogy több ezres tömegről beszéljenek.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese is szembesítette a kormányt korábbi, azóta megcáfolt kijelentéseivel. Elhangzott, hogy ők tudják, az összes fertőzött 48 százaléka oltott, tehát hazugság, hogy az oltás megvéd. Nehezményezte: a lezárások miatt híztak el az emberek és lettek mentálisan betegek, ám a lezárásoknak semmi értelme nem volt. Szerinte az, hogy most, a jóval magasabb fertőzésszám mellett nem zárt le semmit a kormány, beismerő vallomás, hogy felesleges és káros volt hónapokra lezárni az országot tavaly. Közölte, hogy az oltatlanok közössége ellen uszít a kormány, ezért pártja feljelentést tett közösség elleni uszítás miatt. Fideszes politikusok korábbi megnyilvánulásait vetette össze a maiakkal, köztük Orbán Viktor miniszterelnök esetében is nehezményezte, hogy nem tartják szavukat az oltások megítélése, valamint kötelezővé tétele kapcsán.

Szakács Árpád újságíró felszólalásában – virológiában is jártas újságíróként – kiemelte, hogy “a védőoltások egy része rákot okoz, autizmust generál. Orvosok halnak meg, akik ezt feltárják”. Szerinte most saját magunkat kell megmenteni, senki nem fog minket megmenteni, és az oltás mögött folyik a nagy terv megvalósítása. Oltásokkal irtják a világot, illetve annak népességét, és a valós veszélyeket feltáró embereket „kiiktatják”. Nem maradt ki egyetlen összeesküvés-elmélet sem, kezdve Fauci-val, bevégezve Bill Gates-szel, nagyon „hiteles”, letölthető dokumentumokkal, és mint kiemelte, titkolnak mindent, ami a hamarosan kötelező oltások mellékhatásaival kapcsolatos. Beszédében nagyon sok irodalmi idézetet és párhuzamot citált. Bennem leginkább Semmelweis Ignácot és sorsát emlegető szavai ragadtak meg, de leginkább azért, mert a híres orvos szerintem forog a sírjában, és úgy véli, lehet, mégsem minden anyát kellett volna megmenteni.

A felszólalásokat Toroczkai László „Magyarország egyetlen oltatlan miniszterelnök-jelöltje” zárta. Szerinte ijesztgettek, rémisztgettek, fenyegetőztek a tüntetés miatt. Sokakat megingattak, akik aztán féltek eljönni a tüntetésre. A Mi Hazánk elnöke szintén felemlegette Bill Gates-t. Szavai szerint az összes kétszer vagy háromszor oltott politikus kórházban fuldoklik, ezzel szemben ő lábon, otthon kihordta a betegséget. Felháborítónak tartja, hogy a 14 éves lányát hazazavarták az iskolából és akadályozták a tanulásban, mert bár ő oltatlan és egészséges, de oltott osztálytársa pozitív tesztet produkált. Tehát az oltatlanokat a beteg oltottak miatt diszkriminálják, és ezért szegény gyerekek könyörögnek az oltásért. Kijelentette, hogy „csak olyanok haltak bele a koronavírusba, akik bekerültek a kórházba, ám akik nem rémültek meg azonnal és otthon maradtak, ők nem haltak bele a koronavírusba.”

Beszédét – Facebook-tiltása miatt – Youtube-csatornáján lehet meghallgatni.

A tüntetés közel két óra után ért véget, ám sokan még ott maradtak, hogy a felállított standok valamelyikénél aláírásukkal támogassák a pártot, és azok Orbán Viktor elleni feljelentését, valamint alkotmánybírósági panaszát.

Hunhír.info kommentár:

Teljesen normális és jogos igény, hogy tüntethessen bárki akár az oltások kötelezővé tétele, akár a diszkrimináció ellen, de minden tudományos, – engedtessék meg – biológiai alapismeretet nélkülöző, szándékosan elferdített, ténynek beállított kontók mögé beállni más megítélés alá esik. Maximálisan egyetértünk a párt képviselőivel abban, hogy a járványkezelés az országban nem áll éppen a helyzet magaslatán, a kormányzati kommunikáció kaotikus, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok látnak napvilágot. A Mi Hazánk politikusainak szavazóik, támogatóik felé azonban szintén felelősségük van abban, hogyan és mit kommunikálnak, így az összeesküvés-elméletek mellé történő beleállást, a dr. Pócs szintű orvosok szerepeltetését a hiteltelenség elkerülése érdekében hanyagolni kellene. Ez hatalmas öngól lehet. Jóllehet korábban Dúró Dóra is azt nyilatkozta, hogy ők beoltatták magukat, minden beszéd, minden felszólalás az oltottak kirekesztésének, megbélyegzésének érzetét keltette, sőt mi több, idő előtti temetésükről szólt. Mintha mindenki drukkolt volna a mielőbbi elhalálozásukért, csak hogy az elméletek igazolódjanak. Ez pedig legalább annyira visszatetsző, mint mindaz, ami ellen ők tiltakoznak.

Varga Moncsi –Hunhír.info (Tudósítóinktól)