- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Molotov-koktél és drogháború Jászapátiban

Egy vétlen idős házaspár fürdőszobájának ablakát törte be a gyújtópalack szeptember 8-án, éjszaka Jászapátiban.

Jászapáti napjainkban Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik drogelosztó központjának számít, ahol a nyár folyamán a Mi Hazánk Mozgalom, a Betyársereg, és a Magyar Önvédelmi Mozgalom közösen tartott demonstrációt a tarthatatlan közbiztonsági állapotok miatt.

A nemzeti szervezetek nyomásgyakorlásának és a rendőrség fokozott jelenlétének köszönhetően, nagyjából egy hónapig volt nyugalom a településen, mikor a Fideszes országgyűlési képviselő, Pócs János családjának a megtámadása és lánya brutális megverése törte meg a csendet.

Azóta pedig újra beindult a gépezet, és mint egy rémálomgyár elkezdte ontani magából az elképesztő és félelemkeltő híreket.  

Helyi lakosok elmondása szerint, szeptember 8-án, 23 óra után Jászapátin, a Táncsics Mihály utca és Attila utca sarkán egy kábítószerhez kapcsolódó anyagi nézeteltérés miatt úgynevezett „bandaháború” vette kezdetét. A fegyverrepertoárt pedig a cigányság körében rendszeresített kard, vascső, kés, valamint akác husáng jelentette.  

Majd a csetepaté közepette a Malom utca felől egy férfi érkezett és megdobta a sarki ház fürdőszobaablakát, egy Molotov-koktéllal. A lakásban tartózkodó idős házaspár szerencséje volt, hogy az égő palack ugyan az ablaküveget betörte, de a széttört palackból csak minimális égő folyadék jutott be a házba. A kétszárnyú ablakon egy vizes törölköző volt és a kutyájuk felébresztette őket, így felriadva azonnal hívták a 112-es segélyhívót. Ezt követően a helyszínre érkező rendőrség és katasztrófavédelem, reggelig helyszinelt.

Az esettel kapcsolatban László Attila Tibor, a MÖM vezetője megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot, a sajtóosztál az alábbi, meglehetősen szükre szabott választ küldte:

Kérdésére tájékoztatom, hogy az Ön által említett ügyben a Jászberényi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetése miatt indított eljárást. Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Jászapátin a rövid nyugalmi időszakot követően, most újra eluralkodott a félelem. A lakosság kiszolgáltatva és reményét vesztve tekint a nem túl biztató jövője felé. A hétfőn délelőtt törött üvegdarabbal elkövetett utcai rablást követően, két nappal később már drogosok bandaháborúja törte meg az éjszaka csendjét. 

A Jászság egyes településein a jogállamiság már régóta ismeretlen fogalomnak számít, hiszen a modern kori társadalmak vívmánya, a közbiztonság megszűnik létezni, amikor a tisztességes adófizető emberek rettegve és a szeretteikért aggódva kénytelenek élni mindennapjaikat. Mindeközben a bűnözők komolyabb jogi következmények nélkül, szabadlábon élik a világukat és tartják rettegésben a térséget – fogalmazott László Attila Tibor. 

Hozzátette: “a magyarországi települések jelentős részén olyan területek jöttek és jönnek létre, ahol a magyar állam képtelen fenntartani a törvényes rendet. Ezeken a településeken komoly probléma a közbiztonság mellett, hogy a becsületesen dolgozó emberek értékei, ingatlanjai folyamatosan elértéktelenednek és egy élet munkája megy tönkre”.

Hunhír.info