- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Szivárványos karszalagok borzolják majd a drukkerek kedélyeit a magyar-angolon

Szeptember 2-án a budapesti Puskás Arénában tartják a Magyarország-Anglia vb-selejtezőt. A FIFA részéről rendben van, hogy szivárványos csukában, karszalagban vagy aláöltözetben parádézzanak a játékosok.

A FIFA nem lépett fel az LMBTQ-jogokat ért állítólagos sérelmekkel szolidaritás vállaló sportolói tiltakozások ellen a márciusi világbajnoki selejtezőkön, így nem valószínű, hogy bármilyen fegyelmi eljárást indítana az LMBTQ-t propagáló játékosok ellen. Erről az angol PA hírügynökség számolt be.

Az angol sajtó értelmezése szerint ezzel megnyílt az út, hogy a szeptemberi budapesti mérkőzésen a szivárványszínek ismét megjelenjenek a játékosokon, ha mindez “tiszteletteljes módon” történik.

Az akciókkal a sportolók a magyar kormányt bírálják a nemrég elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt, mely szerint tilos az iskolákban a homoszexualitás vagy a nemek közötti változást elősegítő tartalmak “felvilágosító” terjesztése.

Amint arról korábban a Hunhír.info is beszámolt, a törvény miatt Forma-1-es pilóták tiltakoztak a Magyar Nagydíjon a hónap elején. A német Sebastian Vettel megrovást kapott, amiért a házigazda himnusza alatt „Same Love” pólót viselt.

Vettel szivárványos térdelése a Magyar Nagydíjon

Gianni Infantino, a FIFA elnöke arra kérte a nemzeti sportszövetségeket, hogy józan ésszel forduljanak a tavaly nyáron a Black Lives Matter tiltakozásai nyomán térdre rogyó játékosokhoz. Mint mondta, a FIFA-torna során így tiltakozó játékosok „tapsot érdemelnek, nem büntetést”.

Az angol focisták térdeplését valószínűleg nem látja majd a tévéképernyő előtt szurkoló közönség, a közvetítés feltehetően az idő alatt reklámblokkal készül, a lelátókon jelenlévő drukkereknek viszont önuralomra lesz szükségük.

neva – Hunhír.info