- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Niedermüller kiakadt, mert nem térdeltünk le

„Szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni” – írta kedd este Niedermüller Péter, a budapesti VII. kerület DK-s polgármestere, a párt prominense, volt EP-képviselő a Magyarország–Írország mérkőzést követően. Térdvédőt kapott ajándékba, hogy hosszasan térdepelhessen addig, amíg szégyelli magyarságát.

Niedermüllert teljesen felháborította az, ami előre tudható volt, hogy a magyar válogatott nem fog letérdelni a mérkőzés előtt, mint ahogy azt teszik mostanában sportolók, csapatok. „A magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a “Szép volt, fiúk!” elismerést. Na, pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…” – írta a szélsőbalos DK politikusa.

A magyarság szégyellése viszont olyan magyar politikusokat háborított fel, akik megértik, hogy miért nem kell majmolni egy olyan nyugati trendet, ami aligha oldja meg a rasszizmus problémáját, de arra tökéletesen elég, hogy sportolók és politikusok jelezzék elkötelezettségüket egy szélsőbalos, semmit meg nem oldó ideológia mellett.

Fodor Máté, a Polgári Válasz önkormányzati képviselője ezért egy térdvédőt vitt az erzsébetvárosi polgármesteri hivatalba, nehogy elsértse Niedermüller a térdét a térdelésben. Fodor elmondta, ha „Niedermüller ezért tagadja meg a saját nemzetét, akkor ebben kedvére térdepelhet addig, ameddig egyszer majd talán nem szégyelli, hogy magyar”.

A Polgári Válasz Facebook bejegyzése szerint „a DK-s polgármesternek arra sem ártana emlékeznie, hogy magyar emberek szavazatainak köszönhetően, magyar emberek bizalmából állhat Erzsébetváros élén. Ha valóban úgy érzi, hogy jobb írnek lenni, akkor váltson pozíciót: pályázza meg az egyik dublini, vagy belfasti kerület polgármesteri tisztségét! Bár ott aligha futna be hosszú politikai karriert, ha így beszélne a saját választóiról”.

Emlékezetes, Niedermüller korábban „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér bőrszínű embereket.

Hunhír.info – itthon.ma