- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Itt félned, nyalnod kell: CEU-párti, Fudan-ellenes, össznépi kormányváltásos neolibsi dzsembori

Kínai cuccokban, Kínában készült maszkban, kínai okostelóval élőzve, szelfizve és posztolva tüntettek tegnap egy kínai egyetem ellen Budapesten. Tehették, mert némi lazítás a járványügyi intézkedésekben már módot teremtett az össznépi lázadásra.

A baj csak az, hogy a résztvevők java része a tüntetés kiírásának második mondatát tudta csak értelmezni, azaz „Tüntetés a Fidesz ellen”.  Amúgy a rendezvény apropója a kormány azon döntése volt, hogy a Ferencvárosba, a Déli Városkapu Diákváros néven ismert fejlesztési terület jó részét a kínai Fudan Egyetemnek adja. Tüntettek annak ellenére is, hogy még csak a tervezésnél tart a folyamat, és sem a költségekről, sem a megvalósításról nincs döntés. Ez a legkevésbé sem zavarta őket, jó körítés volt az egyetem terve egy kis ellenzéki hisztikére és erőfelmérésre, vajon hány tüntetőt lehet mozgósítani.

Persze lehet pro és kontra, érdemi vitákat tartani arról, kell-e a Fudan egyetem fővárosunkba, országunkba, de az tényszerű, hogy ez a tüntetés korántsem erről szólt, sokkal inkább az összellenzéki dzsigibugiról. De legalább kaptak némi adalékot a hisztihez, így a kampányidőszak előtt, és a köznép elfeledkezett egy kicsit Karácsony hiperpasszív angoljáról, kinőtt diszlexiájáról és az általa méhlegelőnek csúfolt burjánzó gazról. Végül is a rovarhotelek és darázs-garázsok is gyorsan feledésbe mentek, igaz, azoknak elég volt a világjárvány újabb hulláma.

Szóval tegnap voltak jó páran, akiknek lövésük nem volt, mi az a Fudan Egyetem, eszik-e vagy isszák, hasonlóan a Sparos sörhöz, amit a tüntetés környékén lévő bolt szép számmal adott el ismét. Habzó szájjal visították, hogy „bezzeg a CEU-t elzavarták”, tüntetőleg felvették a sárga SZFE-s maszkokat, közpénzek elherdálásáról pusmogtak, ordították, hogy a Fudan majd kommunista ideológiai képzést fog folytatni. A legkevésbé sem zavarta őket, hogy soraikban ott bandukoltak országunk neokommunista proletárjai, és azok, akik éppen méhlegelővé keresztelik a gazt, mert a kaszálásra fordítható közpénzt (is) elherdálták, többek között semmihez sem értő tanácsadókra, vagy éppen BLM-szobrokat állítanak ott, ahol a BLM-tüntetések komédiába és babazsúrra hajazó kerekasztalba torkollottak. De legalább ezek okán sok pénzt el lehet költeni, izé, tüntetni.

Példálóznak a CEU-val, meg előre sírnak holmi ideológiai képzés miatt, miközben a CEU-n bár valóban sok esetben minőségi képzés folyik, és a könyvtáruk sok ELTE-s vágyott kutatóhelye volt, azért ott zajlik éppenséggel a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak, genderelmélet, és más, feltehetőleg rém hasznos ultraliberális ideológiai képzés. Ez az az egyetem, ahol – ahogy liberálisék szeretik – mindenki azt csinál, amit akar, mert alig vannak szabályok és azok is kijátszhatók. Ne felejtsük el, hogy sok más, hazánkban működő külföldi egyetem hajlandó és képes volt megfelelni a megváltozott magyar jogszabályi környezetnek, az átláthatóságnak, míg a CEU következetesen lázadt ez ellen valamiféle rejtélyes (vagy nem is annyira titokzatos) ok miatt. Érdemes azért azt is megemlíteni, hogy míg a Fudan alapító okiratában a kommunista társadalom, a CEU-éban a nyílt társadalom iránti elköteleződés szerepel.

Persze, tudjuk, a nyílt vagy nyitott társadalom első hallásra szimpatikus, ám valójában életidegen, megvalósíthatatlan álom. Pontosan ugyanúgy, ahogy a kommunista „paradicsom”. Egyik elmélet sem számolt az emberi természettel, és mindkettő igen távol áll a működőképes társadalom valóságától. Ha alaposan megnézzük, a sorosista nyílt társadalom pontosan ugyanolyan elven működik, mint a kommunizmus: szép elemekből összerakott álom, mely a minél nagyobb káosz megteremtésével a zavarosban halászást segíti elő egy kiváltságos réteg számára, ugyanakkor mindkettőnek vannak megszállott hívei, akik rá akarják erőszakolni rögeszméjüket a világra.

A CEU helyezéséről a Quacquarelli Symonds (QS) listáján egyszerűen nincs adat, míg, a Fudan egy év alatt hat hellyel küzdötte magát előre a 34. helyre. A legnevesebb amerikai és brit egyetemek előzik csak meg.

Tehát a Fudan Egyetem a világ legjobb egyetemeinek sorába tartozik, míg ezt a liberális ideológiák képzésében járatos, ámde törpe méretű és világszinten súlytalan CEU nem mondhatja el magáról. De liberáliséknál a hangzatos név és Amerika mindig értékesebb, mint a valós, megszerezhető tudás. Szerintük ugyanis kapcsolatokból lehet jól élni, nem tudásból, és csak ez számít. Ráadásul, akárhogy is kerestük, a Fudan tantárgyai között az Istennek sem találtunk semmiféle ideológiai képzésre irányuló tantárgyat. Mondjuk gender és egyéb liberális ideológiákat nem is vártunk, de talán egy kis maoista eszmeiség, tovább a lenini úton, vagy hasonlók csak kellett volna legyenek, ha már a tüntetők is proletárokat megszégyenítő táblákkal vonultak. De semmi. Találtunk viszont hírt arról, hogy a kínai Fudan Egyetem és Budapesti Corvinus Egyetem (melynek tanulói anno kiálltak a CEU mellett is) közreműködésével létrejött az első kínai és közép-európai kettős üzleti diploma program. Nem most, már korábban. Folyik emellett még orvosi képzés és műszaki tudományok oktatása is a nagynevű egyetemen.  Egyébként találtunk utalást arra, hogy a világ liberálisait valahogy nem zavarja annyira a Fudan, mint magyar csatlósaikat, ugyanis korábban számos külföldi előadót hívott meg az egyetem, így már tartott beszédet Ronald Reagan, Barack Obama, illetve Soros György is Kínában. Erről valahogy elfeledkeztek a habzó szájú felszólalók, pedig a google biztos nekik is barátjuk, és a kínai telefonjaik is náluk voltak a tüntetésen.

A tüntetésen, ami egyébként kellemes szombati sétára és baráti piknikre hajazott (gyanítom, a Kossuth tér gyepszőnyegét majd közpénzből teszik rendbe a csürhe után), és amit már Karácsony veretes beszéde közben meguntak, mert igen sokan hazamentek, vagy még inkább a környékbeli kocsmákba, presszókba bandáztak be. Pedig még a Spar és a szomszédos utcák presszói is nyitva voltak, szóval lehetett sörutánpótlást venni és pisilni is.  

Persze két sör között, a füvön ülve még visítottak egy sort holmi nemzetbiztonsági kockázatról, ami valahogy szintén nem volt számukra oly fontos kérdés a CEU kapcsán, de sebaj. Meggyőződéssel vallották, hogy a kínai egyetem a titkosszolgálat előre tolt bázisa lesz. Valószínűleg a hirtelen beköszöntött nyár, a hosszú séta, valamint a „védett – nem védett” elszeparáltság okozta a fejekben a káoszt, vagy csak régen láttak a Vörös verébhez hasonló kémfilmeket, hogy fel sem merült bennük, ha egy ország, akármelyik ország, Magyarországon, de bárhol a világon titkosszolgálati tevékenységet akar végezni, akkor ahhoz nem kell neki egyetem. Megoldják anélkül is. Vagy ezek tényleg azt képzelik, hogy jön majd pár ezer mérnök és orvos hallgató, akik valójában álcázott kémek lesznek, akik titkos, hangszigetelt szobákban kapnak teljesen más jellegű képzést, hogy aztán Mao, Marx, Engels és Lenin eszméin csüngve elfoglalják az országot?

Egy pillanatra azért felmerült bennem, hogy oké, Kína kommunista ország. Rendben, annak mondják magukat, van kommunista pártjuk, meg minden, a kádári időkből ismert, ehhez kapcsolódó látványos dolguk. De látta, tapasztalta már valaki, hogy bármely kínai cég valaha is keverte volna az üzletet és a profitot az ideológiával? Mert én nem. Az üzlet az üzlet, a pénz az pénz, az ideológia pedig nagyon más dolog. Abból nem lehet megélni, de főleg nem milliárdnyi éhes kínai száját betömni.

Viszont azt tudom, Kínában rend van. És a hazánkban élő kínaiak között is rend van. Hogy csak egy apró példát említsek, ők a pandémia alatt fegyelmezetten hordták a maszkot. És árulták is. Márpedig neokomcsijaink pont a rendet nem szeretik. Nekik a nyílt társadalom káosza kell, a zavaros, amiben ők halászni tudnak.

Mindenesetre érdekes volt szemlélni, ahogy a nagy vezírek, értsd a hazai balliberálisok megsértődtek azon, hogy Kína némileg másként értelmezni a kommunizmust, mint ők, és ez szerintük ártalmas. Mert csak a nyugat neokommunistája a jó kommunista (azaz ők), és a kelet, azaz Kína kommunistái csak a profitért akarnak idejönni. Márpedig az nekik jár, nehogy már más keresse meg azt, amit ők is ellophatnának. Kicsit olyan ez, mint a mi narancsunk. Kicsi is, sárga is, savanyú is, de a miénk. Hát a mi kommunizmusunk is – főleg, hogy nyugati és amerikai mintákat átvett neokommunizmus – is csak jobb lehet, mint ott, ahol ezt már évtizedek óta gyakorolják. Pláne akkor, ha ennek élharcos szószólója a méhlegelők mentora, a hiperpasszív tudású Karácsony.

Ő azért szót emelt a lakhatási válság és a gyerekszegénység ellen, mondjuk arról nem beszélt, ő mit is tett ellene, pontosan hány, milliós költségen tartott és semmire sem való, de legalább a főváros közlekedését hazavágó tanácsadót távolított el, hogy megetessen pár éhes gyereket, vagy lakást adjon néhány hajléktalannak. Ám legalább a Város Mindenkié, Utcáról Lakásba Egyesület, Utcajogász és hasonló csoportok is ott voltak, mert a Fudan elleni, izé, kormányváltó tüntetésbe ez is belefér.

Főleg az össznépi gengelés fér bele, így pandémiás időkben, és hát ők már úgyis megmondták, hamarosan jön a negyedik hullám, mert a Lölő érdekei úgy kívánjak, hát segítenek neki egy kis összenépi összeborulással, hátha hamarabb ideér a fránya negyedik. És bár 20 ezer embert vártak, és ennyit is hazudtak a világ szemébe, esélyes, hogy a vírus terjedéséhez a tegnap tüntető 6-8 ezer is elég lesz. A szép, és jól ismert piros-fehér szalagok ugyanis, melyek az oltottak és nem oltottak, védettek és nem védettek között kígyóztak, nem tudják megállítani a vírust. Ahogy nem tudták megállítani az embereket sem, akik az indulóponti beléptetés után mesésen vegyültek egymással. De legalább így nem lehetett lelkiismeretfurdalása a rendezvényre saját bevallása szerint is náthásan, antibiotikumokkal teletömve érkező Jámbor Andrásnak sem. Így nem zavarta füttyös Juhászunk nyílt színen sodort, ki tudja, milyen cigijének a füstje sem.

Mindegy. Elmondták, hogy a Diákváros, ami amúgy Fidesz-projekt, az övék, Bereczki Áron, a Hallgatói Szakszervezet és minden magyar egyetemista nevében közölte, nekik nem kell a Fudan. Vélhetően azért nem, mert Isten ments, hogy túlzottan is képzett legyen egy magyar hallgató, hiszen akkor nem béget jól majd a hazai neokommunista stábban, és megfelelő – értsd: neoliberális ideológiai, gender és e hasonló-ügyi – képzés nélkül nem lesz szívvel-lélekkel küzdő, áhítattal bégető tagja a hazai neokommunista, BLM-, anarchia- és antifaimádó stábnak. És persze a szabad tüntetés lázában már az sem nagyon zavarta őket, másfél hónapja közölte a kormány: a Diákváros – mely még véletlenül sem liberálisaink forradalmi ötlete volt, hiszen ennyire azért nem volt nekik fontos a diákok lakhatása – a korábbi tervek szerinti helyen épül majd meg. Ahogy elfeledkeztek arról is, vagy talán annyira nem is elfelejtették, mintsem elhallgatták, hogy a Diákváros mellé tervezett üzleti típusú ingatlanok helyét kapja meg a Fudan. Mindennek kommunikációja azonban már nem fért volna bele a keleti és a nyugati/amerikai kommunista ideológiák kis harcába, az összellenzéki választási gengelésbe, ámde legalább idomult a gyurcsányi sémához, miszerint hazudni kell reggel, délben és éjszaka is. A politikai hisztériakeltés első felvonása lezajlott. A résztvevők gyorsan megunták és hazamentek, mi pedig már fél nyolckor otthon ittuk a kávénkat.

Varga Moncsi – Hunhír.info