- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Újabb bezúzott ablakok, ámokfutó drogosok, rettegő idősek

Az áldatlan közbiztonsági állapotok miatt lakossági önvédelmi kezdeményezés indult a Jászságban.

László Attila Tibor, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője arról tájékoztatta a Hunhír.infót, hogy horrorszerű történetek esnek meg a Jászságban, amely ellen már a lakosság is önszerveződésbe kezdett. A környékbeliek hamar megtanulják, hogy házat üresen – őrizetlenül nem lehet hagyni, mert azt rövid időn belül kifosztják, majd lebontják és széthordják.

Egy Jászapátin élő férfi arról számolt be, hogy amikor egy darabig üresen állt a háza, tizenhét alkalommal törtek be hozzá és a gépkocsiját is szétbontották az udvarában. Ezért mostanában inkább nem hagyja el hosszabb időre az otthonát. A mesteremberek sincsenek teljes biztonságban. Egy autószerelőt például saját műhelyében pofoztak fel, hogy jobb belátásra bírják, mert nem akart elvállalni egy munkát. Tegnap pedig újabb bedobott ablakokról, drogosok rendszeres ámokfutásairól, az otthonukba bezárkózó, rendszeresen megfélemlített, rettegő idős emberekről tájékoztatták a MÖM-öt.

Nem hagyják magukat

A biztonságtechnikai cégeknek folyamatosan van munkájuk a Jászságban, hiszen nagy ütemben nő az igény a kamerák és riasztóberendezések beszerelésére a magánházaknál is.

Gyakorlatilag a magukra hagyott idős embereknek ez az egy védelmük maradt, mert a rendvédelem nem nyújt számukra megnyugtató biztonságot. Sajnos az is elmondható, hogy hiába fordítottunk nagyobb figyelmet a térségre, a nyilvánosság bevonása sem segített. A helyzet azóta semmit sem javult! Ezért a részünkről is további lépések megtételére van szükség. A Jászság most segítségért kiállt! Mi pedig nem hagyhatjuk magunkra a normális és biztonságos életre vágyó honfitársainkat! Szerveződik már egy nagyobb megmozdulás

– közölte László Attila Tibor.

neva, Hunhír.info