- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Írd alá te is! Raffay Ernő petíciót indított a Trianon-film vetítéséért

A nemzetgyilkosság tragédiáját bemutató film közszolgálati televízióban történő bemutatása mellett tör lándzsát Raffay Ernő. A nemzettudatot formáló alkotást elérhetővé kell tenni mindenki számára!

Jelenczki István filmrendező mintegy fél évtized munkájával, barátai anyagi támogatásával megalkotta Nem, nem, soha I-IV. – „Isten az igaz ügyet nem hagyja el” című filmjét. A filmet be akarta mutatni az M5 közszolgálati csatorna, azonban az MTVA valamelyik vezetője a film bemutatását megakadályozta.

Jelenczki István

Tény, hogy a trianoni gyalázat 100. évfordulójára ez az egyetlen film, amely a magyar történelem évezredes-évszázados történeti folyamatában mutatja meg és elemzi a nemzetgyilkossági gyakorlatot, amely elvezetett Trianonig, s tart azóta is – fogalmaz petíciójában Raffay Ernő történész.

A filmben szereplő szakértőknek, valamint mindazoknak, akik látták, az az egyöntetű véleménye, hogy Jelenczki István filmje nemzettudatot formáló alkotás.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház tavaly decemberben és az idén januárban online vetítésen, nagy sikerrel háromszor is bemutatta a filmet. A TRIANONI gyalázat 101. évfordulóján június 3-án és 4-én az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében vetítik le a Közszolgálati Televízió vezérigazgatóság által letiltott Nem, Nem, Soha I-IV. „Isten az igaz ügyet nem hagyja el” című filmet.

Raffay és a hozzá csatlakozó aláírók azt kívánják elérni, hogy vetítse le Jelenczki István filmjét a közszolgálati televízió a 101. évfordulón.

A petícióhoz itt lehet csatlakozni [1]. Az aláírás e-postacím megadásával érvényes (az e-postacím nem fog megjelenni nyilvánosan), és a szolgáltató kérhet egy megerősítést erre a címre küldött üzenettel. Meg kell nézni a levélszemét (spam) mappát, mert egyes szolgáltatók az ilyen rendszerüzeneteket oda irányíthatják.

Hunhír.info