- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Áram nélkül maradtak a rosszhiszemű ingatlanbitorlók Tasson

MÖM-segítségnyújtás egy illegálisan elfoglalt ház ügyében. Kikötötték az áramot az illegális házfoglalóknál.

Egy család éppen üresen álló házába beköltözött egy cigányokból álló csoport. A váratlan esemény után a sértettek a Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz (MÖM), valamint a Mi Hazánkhoz fordultak segítségért.

Az ügyben történő első lépésként az illegális lakásfoglalók agresszív és fenyegetőző hangnemét sikerült lecsendesíteni, majd egy demonstratív megjelenéssel és a média bevonásával irányítottuk rá a figyelmet a botrányos esetre, amelyben sem a helyi jegyző, sem a rendőrség nem akar állást foglalni – közölte a Hunhír.infóval Csernai István, a MÖM Pest megyei vezetője.

A mai napon újabb előrelépést történt az ingatlan jogszerű visszaszerzésének rögös útján, az áram kikötése céljából a helyszínre kiérkező MVM Démász munkatársai számára a MÖM tagjai biztosították a nyugodt munkavégzés feltételeit.

Az önkényes lakásfoglalók áramhasználatát ugyanis eddig az ingatlan tulajdonosai fizették és a mai napon érkeztek ki a helyszínre az előzetes értesítést követően az áramszolgáltató dolgozói, hogy elvégezzék a jogosulatlanul használt áram kikötését.

Az agresszív és a tulajdonost többszörösen fenyegető cigány csoport feje, ezúttal is magas hangon kezdte az egyoldalú ismerkedést, de a MÖM határozottsága behúzta a féket nála. Majd a rendőrséget hívta segítségül, akik a helyszínre érkezve megállapították az áramszolgáltató szakembereinek a jogszerű szándékát. A jogosulatlan áramvételezést megszüntették.

László Attila Tibor, a Magyar Önvédelmi Egyesület elnöke ezzel egyidejűleg írásban fordult a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalhoz, hogy állítsák helyre a törvényességet, mivel a helyi jegyző nem szándékozik lefolytatni egy jogilag teljesen egyértelmű ügyben a birtokvédelmi eljárást.

Dr. Fiszter Zsuzsanna ügyvéd és az ingatlan tulajdonosa ugyanekkor keresetet nyújtott be a bírósághoz az ingatlan kiürítése érdekében.

Hunhír.info