- HUNHÍR.info - http://hunhir.info -

Manipulált hírvonalak dönthetik el a választást

December 15-én, ugyanazon a napon tiltották le a felhasználók idővonaláról Novák Előd és a Pesti Srácok oldalát, így az egyes bejegyzések korábbi, több tízezres elérései szinte nullára csökkentek, csak az adott Facebook-oldalt közvetlenül felkeresők látják tartalmait. Schiffer András tiltakozik.

A Facebook-felhasználók kiegyensúlyozottnak hitt, illetve elvileg saját választásaik alapján történő tájékozódása helyett manipulált összeállítású hírvonalat kapnak, balliberális érdekek szerint.

A magunkfajták kitiltása a legnagyobb közösségi oldalról, illetve jogaink korlátozása folyamatos. A magánszemélyek, zenekarok, jobboldali szervezetek, portálok törlése után Facebook cenzúrával avatkozott bele többek közt a magyarországi EP-kampányba is, amikor indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak a 207 ezer követővel rendelkező hivatalos közösségi oldalát is. 2020. októberben pedig törölték a Mi Hazánk Mozgalom több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát is.

Újabban pedig azonos napon, december 15-én letiltották a felhasználók idővonaláről Novák Előd, a Mi Hazánk alelnökének, valamint a Pesti Srácok oldalát.

Schiffer András tiltakozik és kiállásra buzdít

A Facebook és a Google akarja eldönteni, ki kormányozhasson Magyarországon! Schiffer András is kiállt a Pestisrácok.hu mellett, amelynek tavaly a Google törölte hét éve működő YouTube-csatornáját, december 15- én pedig gyakorlatilag elérhetetlenné tették közösségi oldalukat a Facebook-felhasználók számára.

„Nem szóltunk akkor, amikor Novák Elődöt lekapcsolták, mert nem tartjuk magunkat széljobbereknek, nem szóltunk akkor, amikor a Pestisrácokat lekapcsolták, mert nem tartjuk magunkat propagandistának. Csak egy ponton azon fogjuk kapni magunkat egy szép vasárnap délelőtt, hogy nem is érdemes elmenni szavazni, mert az algoritmusok már régen eldöntöttek mindent. Ez forog kockán!” – mondta Schiffer A Riporternek.

Hozzátette: egy nemzetközi intézmény paradox módon csakakkor tud hatékony lenni az óriásvállalatokkal szemben, ha mögötte erős, népi felhatalmazással rendelkező kormányok vannak.

Az LMP egykori társelnöke veszélyesnek tartja a nemzetállami keretek feloldódásának folyamatát, mondván hogy a szupranacionális szervezetek bürokratái  „nagyon könnyen a megregulázandó cégek zsebébe kerülnek”.

Példaként az uniós bürökráciát és az alakuló amerikai kormányt említette, ahol valaki egyik nap még egy multinacionális cég lobbistája, később kormányzati hatalomhoz juthat, vagy „uniós főhatóság fejese” lehet.

Hunhír.info – Mandiner